Ne ukida se neradna nedjelja

26.02.2009.
u 15:09

Premijer Ivo Sanader poručio je kako je jedna od mjera koje nisu usvojene i ukidanje neradne nedjelje.

- Nismo prihvatili da se radi nedjeljom, kao ni izašli u susret da se taj zakon prolongira za godinu dana. Smatramo da nije potrebno ukidati neradnu nedjelju - poručio je Sanader i objasnio:
- To je zato što se u vrijeme kada se režu plaće i traži smanjenje davanja postavlja pitanje tko će kupovati nedjeljom.

Sanader je rekao kako je pri donošenju antirecesijskih mjera glavni motiv bio okupiti svu hrvatsku pamet u Ekonomsko vijeće, ali, kaže premijer, svi koji imaju dobre prijedloge za izlazak krize dobro su došli u Banske dvore.

U ovom kriznom razdoblju Vlada će voditi koherentnu i proaktivnu politiku koja će biti usmjerena na očuvanje gospodarstva i koja će biti iznad pojedinačnih interesa, naglasio je premijer Sanader na sjednici Vlade na kojoj je predstavljen antirecesijski paket mjera.

Poručio je i kako je više nego bilo kad prije vrijeme za odgovornost i solidarnost, a na tim pretpostavkama Vlada će graditi načela za razvoj gospodarstva kada kriza prođe. Predsjednik Vlade je ocijenio kako je sada vrijeme za građenje temelja za novo tržišno gospodarstvo i da danas moramo razvijati ono što smatramo hrvatskim strateškim interesom, a to je solidarno tržišno gospodarstvo, istaknuo je.

(sm)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije