Hope Hicks

'Ne želim više bezazleno lagati za šefa Trumpa'

Hope Hicks
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.03.2018.
u 06:32

Glasnogovornica Bijele kuće Hope Hicks dala je ostavku i napustila tim američkog predsjednika.

Velika previranja događaju se u Washingtonu: najvjernija suradnica Donalda Trumpa, 29-godišnja direktorica komunikacija Hope Hicks napušta Bijelu kuću i odlazi od američkog predsjednika.

Trumpova desna ruka i djelatnica s najvišom plaćom među predsjedničkim osobljem (180.000 dolara godišnje) u srijedu je svoju odluku, o kojoj razmišlja nekoliko mjeseci, priopćila predsjedniku, a kolegama se povjerila “da je ispunila sve što je trebala na poslu koji ju je učinio jednom od najutjecajnijih osoba u Washingtonu tako da nikada zapravo neće biti savršen trenutak da odstupi od funkcije”. Dodala je i da “riječima ne može opisati svoju zahvalnost predsjedniku”, s kojim se upoznala kada je prije šest godina počela raditi za modnu marku njegove kćeri Ivanke Trump.

Trump ju je 2015. pozvao da mu se priključi u kampanji kao predstavnica za medije, a premda bez političkog iskustva, Hope Hicks postala je osoba od njegova najvećeg povjerenja.

Hope Hicks
1/9

– Hope je izvanredna i protekle tri godine sjajno je obavljala svoj posao. Nedostajat će mi u timu, ali kada mi je rekla da joj se otvaraju nove mogućnosti, potpuno sam je shvatio. I siguran sam da ćemo u budućnosti ponovo surađivati – rekao je američki predsjednik o svojoj ljubimici koju je od milja zvao Hopie.

I tako je Hope Hicks postala treća po redu direktorica komunikacija Bijele kuće koja u godinu dana napušta tu poziciju, no točan razlog odlaska nije navela. Po političkim kuloarima nagađa se o novim poslovnim izazovima u Republikanskoj stranci, no s druge strane njena ostavka stigla je u vrlo nezgodnim trenucima za Trumpa i njegove suradnike. Vrlo je indikativno da se dogodila i dan nakon što je Hope Hicks provela osam sati na ispitivanju kod posebnog savjetnika Roberta S. Muellera III: pod sumnjom da je ometala istragu i da je upletena u brojne kontroverzije, morala je odgovarati na pitanja o povezanosti ruske vlade i Trumpove predsjedničke kampanje i o otkazu direktora FBI-ja Jamesa B. Comeya, a priznala je da je katkada govorila “bezazlene laži” (tzv. white lies) u predsjednikovo ime.

Možda je nakon svega Hope Hicks postalo naporno “čistiti” za predsjednikom ili “bezazleno lagati”, pogotovo znajući da ne može kontrolirati Trumpove gotovo svakodnevne ispade? Sve u svemu, u kojem će pravcu usmjeriti svoju karijeru doznat će se uskoro, a nagađa se da bi njenu funkciju direktorice komunikacija Bijele kuće, pod kojom je četrdesetak zaposlenih, mogla preuzeti Mercedes Schlapp.

Komentara 36

Avatar southman
southman
08:21 02.03.2018.

Iako ću dobiti žuti, možda i crveni " U ovom tekstu ( ne baš ) bezazleno laže VL " !!

ST
Startrack
06:59 02.03.2018.

To opce nije ona rekla. Ja neznam odakle ova silna mrznja na Trumpa u novinara u Vecernjem.

JD
john.drum.501
08:38 02.03.2018.

Večernji list se pridružio Soroshu protiv Trumpa. Na žalost Večernji nema novinara. Naime kako objasniti da jedan dnevni list može samo nagađati? To je nedopustivo. Ili znaš ili ne znaš. Pa onda pišite naučnu fantastiku. A sve ovo: možda, pa, možda je.... Mi na žalost nemamo dnevnih novina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije