BIO KOD NAČELNIKA

Nediljko Dujić sastao se sa šefom policajke koja je prijavila njegovu kći

Anna Dujić
Foto: Screenshot/RTL
1/3
17.10.2024.
u 12:21

Iz Hrvatskih šuma potvrdili su kako je predsjednik Uprave Nediljko Dujić bio u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić sastao se s načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Sandrom Santinijem te jednim od njegovih najbližih suradnika, doznaje N1. Prema informacijama tog medija, PU šibensko-kninska tada je već zaprimila odluku o odbačaju kaznene prijave što ju je protiv Anne Dujić podnijela šibenska policijska službenica.

Iz Hrvatskih šuma potvrdili su kako je Dujić bio u PU šibensko-kninskoj. “U ponedjeljak 14. listopada gospodin Nediljko Dujić sa suprugom je bio u PU šibensko-kninskoj radi podnošenja kaznene prijave zbog kaznenog djela prijetnje na štetu svoje obitelji”, navode iz Hrvatskih šuma te dodaju kako je Dujić s načelnikom u "službenim odnosima". Više izvora potvrdilo je za N1 da načelnici ne zaprimaju kaznene prijave u neformalnim razgovorima. 

Božinović: "Slučaj Dujić" će istraživati druga policijska uprava

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u četvrtak da će u "slučaju Dujić" postupati, bude li državno odvjetništvo to tražilo, neka druga policijska uprava, a ne šibenska, kao što je i Državno odvjetništvo RH postupanje prebacio na drugo odvjetništvo. "Policija je cijeli spis predala Državnom odvjetništvu, a u tom spisu su i razgovori s nadređenim policijskim službenicima. Odluka državnog odvjetništva je legitimna, a oni su to povjerili drugom državnom odvjetništvu. Ako se bude tražilo da policija postupa i provodi neke radnje, glavni ravnatelj mi je upravo rekao da je on odlučio ako do toga dođe, da će i policija povjeriti to nekoj drugoj policijskoj upravi”, izjavio je Božinović u Saboru.

VEZANI ČLANCI:

Nije htio komentirati činjenicu da prijavu nije podnijela policija nego je to učinila policijska službenica osobno, naglasivši da državno odvjetništvo ponovno otvara istražne radnje pa se, kaže, 'ne bih sad tu uvlačio u detalje'. Ono što je sigurno, dodaje, jest da će postupati neka druga policijska uprava. Kaže da je policija već priopćila kako je i što rađeno te tko je sve dao iskaz. Ta je dokumentacija predala državnom odvjetništvu, te Božinović misli da je upravo na temelju te dokumentacije DORH donio odluku da postupak povjeri drugom državnom odvjetništvu.

Na pitanje je li policijska službenica bila pod pritiscima s obzirom na to da je otišla na bolovanje, Božinović je odgovorio da ne zna zbog čega je na bolovanju. Nije odgovorio ni na pitanje jesu li je njezini nadređeni obeshrabrivali da prijavi slučaj, napomenuvši tek da je sve u spisu koji je policija predala odvjetništvu. "Policija je prikupila izjave svih koji su bili uključeni, kao i od policijske službenice i njezine nadređene, i sve to predala državnom odvjetništvu koje je odbacilo prijavu. Sada imamo novu situaciju i ako u ovom novom postupku, državno odvjetništvo bude tražilo da policija poduzme određene radnje, onda će i policija to povjeriti nekoj drugoj policijskoj upravi”, ponovio je. Policija će vidjeti rezultate tog nadzora, postupke u tom nadzoru i sukladno tome će i ona poduzeti određene mjere, rekao je Božinović.

I ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je da će, bude li policija trebala nešto obaviti u "slučaju Dujić", to raditi druga policijska uprava i provjeriti sve navode, pa i one o eventualnim pritiscima na policajku. "I mene zanima je li bilo pritisaka jer mi uvijek dajemo potporu svim policijskim službenicima. Naša je obaveza da budemo uz policijske službenike”, kazao je Milina, ali bez objašnjenja zašto je policijska službenica prijavu podnosila osobno umjesto da to učini policija.

GALERIJA Ogromna podrška vatrogascima nakon uvreda: 'Hvala 'nakazama' što moji i dalje imaju krov nad glavom'
Anna Dujić
1/11

Komentara 21

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
12:34 17.10.2024.

" Znaš li ti ko je moj ćaća ! "

JR
Jr48
12:36 17.10.2024.

Ako je ovo istina i šefa i nediljka napucati nogom u dupe s posla ako već nisu. Ponašanje kao u mafije

RA
racman
12:41 17.10.2024.

Turudić je na startu samo se čeka pucanj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije