OD ŽUPANIJE

Nekad najbogatiji ministar uzeo 1000 eura poticaja: 'Mora da su teška vremena'

Lovro Kuš?evi? podnio ostavku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
27.08.2024.
u 19:08

"Ja ću subvenciju iskoristiti za financiranje solarne elektrane na mojoj obiteljskoj kući u Nerežišćima, koja je napravljena u svibnju ove godine", otkrio je Lovro Kuščević

Lovro Kuščević, nekad najbogatiji ministar, bio je na dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa sustavnog gospodarenja energijom u Splitu te uzeo 1000 eura poticaja za solare. "Prijavilo se više od 400 ljudi, a poticaje smo dobili nekih 150, među njima i bivši ministar. Mora da su teška vremena kad bivšem ministru treba pomoć od 1000 eura. Tužna li smo država", kazao je čitatelj za 24sata

Bivši je ministar istaknuo kako je ponosan što županija potiče očuvanje okoliša: "Zelena gradnja i održivost su naša budućnost, a sad već i sadašnjost. Kao građanin i kao direktor tvrtke koja prodaje i ugrađuje solarne elektrane jako sam zadovoljan da je Splitsko-dalmatinska županija prepoznala trendove i ovako pomaže građanima da snize troškove energije te tako na kraju zajedno pridonesemo zaštiti našeg okoliša. Ja ću subvenciju iskoristiti za financiranje solarne elektrane na mojoj obiteljskoj kući u Nerežišćima, koja je napravljena u svibnju ove godine. Kriteriji dobivanja subvencije su jasni i transparentni te vjerujem da je sve napravljeno u skladu s pravilima. Na jednak sam način, kao ostali građani, udovoljio uvjetima i ostvario pravo na subvenciju".

Kuščević je podnio ostavku na mjesto ministra 2019. godine. On je optužen za niz malverzacija sa zemljištem. Tereti ga se, između ostaloga, da je prenamjenom zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko stekao imovinsku korist od nekoliko milijuna kuna.

Ugovore korisnicima javnog poziva za ugradnju solarnih elektrana na obiteljskim kućama i dizalica topline dodijelio je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban kojeg je ugodno iznenadio ovogodišnji broj prijava na javni poziv. "Ovo danas je samo prva faza. Kroz rebalans proračuna ćemo osigurati sredstva za sve koji su ispunili uvjete, a u ovoj prvoj podjeli nisu dobili svoje ugovore. To će zasigurno biti do konca ove godine. Proračunsku stavku smo osigurali sukladno podatcima od prošle godine, ali na naše zadovoljstvo ove godine je više prijavljenih. Jako je važna svijest građana o energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i o vlastitom budžetu", kazao je Boban. 

 

GALERIJA Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ
Lovro Kuš?evi? podnio ostavku
1/14
Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Nema GAFOVA
Nema GAFOVA
22:35 28.08.2024.

Ima pravo na to, I?

Avatar Šiljo
Šiljo
22:37 28.08.2024.

Lazno optuzen, jos jedan!

KI
kingtom
19:38 27.08.2024.

Svi bivši i sadašnji državni dužnosnici bi trebali bi biti izuzeti iz sustava subvencija sada i ubuduće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije