VREMENSKA PROGNOZA

Nema kraja nestabilnom vremenu: Prognostičari predviđaju da će trajati još tjednima

Zagreb: Posljepodnevni proljetni pljusak u centru grada
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
01.06.2023.
u 20:42

Za vikend nas očekuje manje toplo ali u unutrašnjosti sparno vrijeme s još češćim pljuskovima i grmljavinom

Na razočaranje mnogih, prognostičari ne vide kraja nestabilnom vremenu. Cijelu prvu polovicu lipnja najvjerojatnije će nas pratiti kiša i oblaci, a današnji je dan 27. u nizu u kojem je, barem u dijelovima zemlje, bilo padalina. S druge strane, to znači da će gotovo svaki dan u nekom dijelu lijepe naše ipak biti sunčan.

U petak će to biti sjeverni Jadran, gdje se očekuje mirno vrijeme uz mogući slabi vjetar i sumaglicu, dok će u gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Istre biti promjenjivo oblačno. U središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji, Baranji i Srijemu, barem dio dana bit će vedar i sparan s temperaturama do 27 stupnjeva Celzijevih, no i dalje su mogući kiša i grmljavina, piše HRT

Na srednjem Jadranu umjeren maestral i blago valovito more, uz moguće grmljavinske pljuskove koji su u unutrašnjosti Dalmacije gotovo zagarantirani, te će spustiti temperaturu zraka koja bi se mogla popeti do 27 stupnjeva. Jutra hladnija, ponegdje oko 12 stupnjeva Celzijevih. Na krajnjem jugu zemlje također pretežito sunčano vrijeme uz burin i umjereni maestral.

POVEZANI ČLANCI:

Za vikend nas očekuje manje toplo ali u unutrašnjosti sparno vrijeme s još češćim pljuskovima i grmljavinom, a moguća su i olujna nevremena s tučom na kopnu i na Jadranu. U subotu na srednjem dijelu, u nedjelju na sjevernom, a od ponedjeljka gotovo posvuda. U subotu će biti i prolazne bure, koja bi podno Velebita mogla biti jaka, a od nedjelje češće jugo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije