Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak

'Ina je regionalni energetski igrač i nećemo dopustiti da propadne'

ivan vrdoljak
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
21.03.2014.
u 12:56

Ina je hrvatska kompanija, regionalni energetski igrač i nećemo dopustiti da propadne – rekao je ministar.

Nemam pravo i ne želim komentirati prisutnost USKOK-a u Ini. Oni rade svoj posao i bilo bi neozbiljno od mene da ja to komentiram. Ina je hrvatska kompanija, regionalni energetski igrač i svojim investicijama daje doprinos hrvatskom gospodarstvu. Ona je veliki potencijal i nećemo dopustiti da propadne – rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak za posjeta Varaždinu.

Na novinarsko pitanje hoće li najnoviji slučaj utjecati na interes potencijalnih investitora za kupnju Ine, Vrdoljak je rekao da Hrvatska ne prodaje djedovinu i svi oni koji žele kupiti udio u Ini moraju otići u Budimpeštu.

– Oni su objavili da je jedna od opcija prodaja njihova udjela u Ini. Nije nam bitno odakle je kapital, bitno nam je da se sačuvaju radna mjesta, da imamo što jeftinije energente i da što pametnije koristimo energetske potencijale koje imamo. To danas tražimo od MOL-a, a u budućnosti ćemo možda tražiti od nekog drugog – istaknuo je Vrdoljak.

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Tijekom boravka u Varaždinskoj županiji ministar Vrdoljak potpisao je više ugovora o korištenju novca za podizanje energetske učinkovitosti u javnim zgradama. Ukupna vrijednost tih ugovora je 2,9 milijuna kuna. Tijekom dana posjetio je i više uspješnih te izvozno orijentiranih tvrtki.

>>USKOK provjerava nabavu nafte

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
14:46 21.03.2014.

Može li ovakav lik igdje još biti ministar nego u našoj zemlji.

DU
Deleted user
13:58 21.03.2014.

Tko tebe šta pita čovječe?

DU
Deleted user
13:29 21.03.2014.

INA je igrač i to regionalni i sporedni. Sudbina INE je prepuštena MOL-u kad je Linić prodao 25% dionica i upravljačka prava. Vrdoljak ne može spriječiti da neki vlasnik neku svoju firmu ne uništi. Sigurno je da MOL neće dozvolitiliti propast INE jer je do sada keširao puno novaca za dionice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije