NEVJEROJATAN IZNOS

Vozači, oprez! Ako ovo učinite u Njemačkoj možete dobiti čak 100.000 eura kazne

FILE PHOTO: German police conduct random checks at a border with Denmark, in Boeglum
Fabian Bimmer/REUTERS
24.09.2024.
u 00:03

Bacanje opušaka i papirnatih čaša tako se može kazniti od 50 do 250 eura, no kazna za staklene boce u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji svakako je ''rekorder''

Koliko Njemačka ne tolerira zagađivanje okoliša i nemar, pokazuju paprene kazne koje građani mogu dobiti ako se ogluše o zakone i propise. To se posebno odnosi na vozače koji nerijetko bacaju smeće kroz prozore svojih vozila, a koji za svoje neodgovorno ponašanje mogu dobiti račun od nevjerojatnih 100.000 eura!

Naime, prenosi Fenix Magazin, u Njemačkoj se visina kazna za bacanje smeća kroz prozor razlikuje ovisno o saveznoj državi. Bacanje opušaka i papirnatih čaša tako se može kazniti od 50 do 250 eura, no kazna za staklene boce u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji svakako je ''rekorder'' - 100.000 eura kaznit će se svatko tko baci staklenu bocu. 

Uz to, velika je vjerojatnost da će se vozača i uhvatiti u svom nemaru jer su kamere na njemačkim cestama gotovo posvuda. U Hrvatskoj je, prema posljednjim podacima, ta kazna 130 eura. 

POVEZANI ČLANCI:

>> Pitali smo umjetnu inteligenciju kakvo nas vrijeme očekuje 2050., a kakvo za 50 godina. Odgovor je zabrinjavajuć

FILE PHOTO: German police conduct random checks at a border with Denmark, in Boeglum
1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije