predahuno u brodu

Neobični Švicarac biciklom prešao 11.000 km i obišao 18 zemalja

david muhlemann,svicarac,biciklist (1)
Foto: Vedran Balen/VLM
1/3
22.08.2013.
u 17:32

U Turskoj ga je na spavanje u džamiji primio hodža, u Crnoj Gori nijemi čovjek bez jednog oka... Od gradova su ga najviše oduševili Istanbul, Jeruzalem i Kotor, a od hrane – sarajevski ćevapi!

Na neobično, dugo i nepredvidljivo putovanje prije sedam i pol mjeseci krenuo je 33-godišnji pustolov David Muhlemann iz Švicarske.

U potrazi za ljepotom, drugim krajevima i samim sobom, on se odvažio na neobičan pothvat – put do Maroka i natrag biciklom! Do sada je već prešao više od 11 tisuća kilometara i obišao 18 zemalja na tri kontinenta. Na povratku kući, ovaj doskorašnji menadžer u jednoj tvrtki navratio je i u Slavonski Brod, gdje mu je gostoprimstvo pružio svećenik fra Ilija Jerković.

– Putovanje nije bilo naporno, iako sam skinuo pokoji kilogram. Htio sam iznenaditi svoje prijatelje u Maroku i uspio sam u tome. Trebat će mi mnogo vremena za sređivanje svih dojmova – kaže Muhlemann, koji je odlučio napustiti svoje radno mjesto i u potpunosti promijeniti život. Gdje god je bio, Švicarca su srdačno primili. U Turskoj ga je na spavanje u džamiji primio hodža, u Crnoj Gori nijemi čovjek bez jednog oka... Od gradova su ga najviše oduševili Istanbul, Jeruzalem i Kotor, a od hrane – sarajevski ćevapi!

– Ovo mi je bila izvrsna prilika da upoznam druge narode, religije i kulture – nastavlja David. Kratkotrajan boravak u slavonskobrodskoj ustanovi za odgoj i rehabilitaciju "Zlatni cekin" potaknuo ga je da svoj život u budućnosti posveti humanitarnom radu te pomaganju djeci i nemoćnima.

>>'Reli Dakar sam polomljen završio samo iz vlastite tvrdoglavosti'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije