RADI U ČISTOĆI

Mladi Nepalac u Zadru: Malo je teško, ali dobijem oko tisuću eura. U Nepalu je isti posao plaćen 200-400

Nepalac Antigin
Foto: Regionalni dnevnik/HRT/Screenshot
17.09.2024.
u 09:21

Angtin je s ocem vodio obiteljski posao, a u Hrvatsku je došao zbog bolje plaće i radnih uvjeta

Zbog nedostataka radne snage, u Hrvatskoj radi sve više stranih radnika. Primjerice, deset radnika iz Nepala novo su pojačanje zadarske Čistoće. "Jednostavno smo došli u situaciju da neke naše svakodnevne usluge ne možemo odraditi bez dovoljnog broja djelatnika, tako da smo od 1. rujna uzeli 10 radnika iz Nepala i zasad smo zadovoljni njihovim radom. Vjerojatno ćemo ići u smjeru dovođenja stranih vozača", rekao je Ivan John Krstičević, direktor Čistoće Zadar, za HRT.

Jedan od radnika koji je došao iz Nepala je 22-godišnji Angtin. On je s ocem vodio obiteljski posao, a u Hrvatsku je došao zbog bolje plaće i radnih uvjeta. "Malo je teško, ali u redu. Puno je Nepalaca došlo u Hrvatsku. Ovdje dobijem plaću oko tisuću eura, u Nepalu bi za isti posao dobio između 200 i 400 eura na mjesec. To nije dovoljno za uzdržavanje obitelji", rekao je Antigin te potvrdio kako mu se Zadar sviđa. 

U Čistoći su pohvalili novog kolegu. Primjerice, djelatnik Hrvoje je istaknuo: "Dobar je, trudi se, sve najbolje."

GALERIJA Ovo su županije s najmanje gradova, znate li koja ima samo dva grada, ali čak 26 općina?
Nepalac Antigin
1/12

Komentara 27

SR
srz37
10:41 17.09.2024.

Nepalac(22) ne plaća zdravstveno osiguranje, a niti porez na dohodak. Hrvat(50) plaća 15% zdravstvenog na brutto plaću i puni porez na dohodak. Zato imamo A kreditni rejting. Hvala premijeru!

GY
Gyam
10:06 17.09.2024.

Da ali ti DRŽAVA plača režije i smještaj jel tako jer nebi imao od čega živjeti da plačaš stanarinu i režije jer bi bile točno oko 1000 eura. Ili jedeš u pućkoj kuhinji?

Avatar Asterix
Asterix
18:03 17.09.2024.

Nepalce u Sabor. Uvjeren sam da bi za plaću od 1000 eura sabornica bila puna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije