KOMENTIRAO ODLUKU HRVATSKE

Nepoželjni crnogorski političar: 'Ubit će me žena, propade nam rezervacija za Rovinj'

Podgorica: Na sjednici Skupštine Crne Gore raspravlja se o rekonstrukciji 44. Vlade Crne Gore
Foto: R.R.
1/3
25.07.2024.
u 14:24

Aleksa Bečić je istaknuo da ni on ni njegova partija nikada nisu dijelili žrtve po vjeri ili nacionalnosti, te da su uvijek osuđivali sve genocide i zločine

Stižu reakcije iz Crne Gore na odluku Ministarstva vanjski i europskih poslova Republike Hrvatske (MVEP) da trojicu crnogorskih političara proglase nepoželjnima u zemlji. Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je na društvenoj mreži X objavio fotografiju uz tekst:

"Znači, moj djed Milan po kome nosim ime, uzalud je poginuo na Đurđevdan 1945. godine, oslobađajući Karlovac od ustaša i nacista. Izgleda da su oni pobijedili, a mi izgubili. P.S. Ubit će me žena, propade nam rezervacija za Rovinj", napisao je Knežević.

Osim njega, na odluku se požalio i potpredsjednik crnogorske Vlade Aleksa Bečić, koji se isto našao na listi trojice nepoželjnih u Hrvatskoj. "Nisam se bavio Hrvatskom u svojim javnim nastupima. Niti sam poslanik, Hrvatska me proglasila nepoželjnim jer su poslanici partije čiji sam predsjednik glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu. Iako ima još predsjednika partija koje su glasale i članovi su Vlade, tako da očito nema kriterija. Ima politike, kao i ranije u odlukama nekih drugih susjeda", Bečićevu izjavu prenio je RTCG.

VEZANI ČLANCI:

Bečić je također istaknuo da ni on ni njegova partija nikada nisu dijelili žrtve po vjeri ili nacionalnosti, te da su uvijek osuđivali sve genocide i zločine. Na MVEP-ovoj crnoj listi našli su se predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, zastupnik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić.

Zastupnici u crnogorskom parlamentu Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen usvojili su krajem lipnja glasovima 41 zastupnika vladajuće koalicije. Jedan zastupnik vladajućih bio je protiv dok oporba i nekoliko zastupnika vlasti nisu prisustvovali glasanju. Crnogorski parlament broji ukupno 81 zastupnika. Rezoluciju je podržala većina zastupnika Pokreta Europa Sad premijera Milojka Spajića, prosrpske desnice predsjednika parlamenta Andrije Mandića, Demokrati Alekse Bečića i umjereno prosrpska Socijalistička narodna stranka (SNP). Tijekom rasprave predlagači, čelnici prosrpske desnice, Andrija Mandić i Milan Knežević naveli su da ova rezolucija nije usmjerena ni protiv koga.

Ministar Gordan Grlić Radman je kasnije rekao da su njih trojica svojim radom i aktivnostima „vodili do pogoršanja odnosa” dviju zemalja. Po njegovim riječima, Crna Gora je povukla potez „koji ne doprinosi dobrosusjedskim odnosima” dan nakon što je od Europske komisije dobila zeleno svjetlo o ispunjenosti privremenih mjerila.

GALERIJA Hrvatska nepoželjnima proglasila predsjednika Skupštine Crne Gore, zastupnika u Skupštini te potpredsjednika Vlade Crne Gore

Podgorica: Na sjednici Skupštine Crne Gore raspravlja se o rekonstrukciji 44. Vlade Crne Gore
1/6

Komentara 8

RO
robertos
15:00 25.07.2024.

tako je, samo jako prema istočnim susjedima, treba proširiti popis na sve one koji javno blate i vrijeđaju HR, za početak na popis staviti dodika,brnabićku i vučića

ŽE
Željan
15:14 25.07.2024.

Ja bi im blokrao ulazak u EU, također i Srbiji... Nas su Slovenci tako blokirali 10 godina, sve dok nisu dobili ono što su htjeli. Pa Hrvatska je u EU u Šengenu u NATO-u...pa čemu više popuštanje... a ovo što se događa u CG je projekt Srbije, sve je to projekt Vučića i težnja za vElIKoM srbijom, al ostaće uvijek MALA..

PE
Pericabad2
15:44 25.07.2024.

E svaka vam cast, uspjeli ste toliko se zamjeriti ovima nasima da su vam zabranili ulaz u drzavu. To je stvarno uspjeh kada znamo da ovdje jos ZIVE, a i normalno dolaze raznorazni cajeni, teroristi i kriminalci koji su sijali smrt, palili, silovali... devedesetih u ime velike srvije... znaci stvarno ste uspjeli onda hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije