NEPRAVOMOĆNO

Osuđeni mladići (21) koji su silovali 14-godišnjakinju: Jedan dobio zatvor, drugi uvjetnu kaznu

Županijski sud u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
16.10.2023.
u 17:26

Radi se o slučaju iz Splita koji je prije dvije godine izazvao veliku pozornost javnosti kada su dvojica okrivljenika zatočila i seksualno iskorištavala djevojčicu na krovu nebodera

Dvojica 21-godišnjaka, koji su u svibnju 2021. godine silovali 14-godišnjakinju, nepravomoćno su osuđeni u Splitu za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, a sudili su im po Zakonu o sudovima za mladež. Jedan mladić je za silovanje osuđen na godinu i pol maloljetničkog zatvora, a drugi za bludne radnje na pridržaj izricanja kazne maloljetničkog zatvora, odnosno, uvjet. Obojica su osuđeni i za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode, piše Dalmatinski portal.

Sankcije u ovakvim postupcima predlaže socijalni pedagog, a svoje mišljenje daje i tužitelj. Okrivljenicima su izrečene i odgojne mjere, moraju se uključiti u psihosocijalni tretman i ne smiju uznemiravati žrtvu. Radi se o slučaju iz Splita koji je prije dvije godine izazvao veliku pozornost javnosti kada su dvojica okrivljenika zatočila i seksualno iskorištavala djevojčicu na krovu nebodera. Prvo je jedan mladić prijetio djevojčici da će je udariti i baciti u grmlje, a zatim ju je gurnuo u dizalo u kojem se nalazio drugi okrivljenik. 

Popeli su se na krov nebodera, a jedan od mladića je zaključao vrata i tako onemogućio žrtvi da pobjegne. Djevojčici su prijetili da će joj ruke i noge zavezati kabelom i baciti je niz zgradu. Dirali su je po intimnim dijelovima tijela, a zatim je jedan okrivljenik napustio krov i ponovno zaključao vrata. Žrtva je ostala nasamo s drugim okrivljenikom koji ju je ljubio po vratu i ustima te pritiskao tijelom. Otkopčao joj je hlače i, držeći je rukom za vrat, silovao. Nakon sat vremena na krovu se pojavio brat oštećene koji ju je spasio. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Izrael je objavio video napada na položaje Hezbollaha

Komentara 18

PU
Pametan-u-moru-ludih
18:14 16.10.2023.

Mladic od 21 godina nije maloljetnik...

Avatar Striborski
Striborski
18:49 16.10.2023.

Je li taj sudac normalan? Bi li tako sudio da je njegova kći silovana? Ovo je ludnica.

PO
poluprovokator
18:40 16.10.2023.

Nakon 18. nije i nemože biti maloljetnik. Može ga se jedino tretirati i suditi mu kao punoljetnoj osobi. Kako to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije