Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 201
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVEDSKA

Okrutna osveta: Taksista namamili u šumu i objesili ga, djevojka (16) ga optužila za silovanje

Reuters/PIXSELL
12.10.2023.
u 14:16

Otkriveno je i kako su pronašli neke od njegovih stvari u kući optuženih te da su zabilježene bankovne transakcije s računa ubijenog na račune optuženih.

U švedskom gradu Uppsali u tijeku je suđenje tinejdžerima koji su optuženi da su namamili taksista u šumu gdje su ga objesili i ubili. Razlog je osveta zbog navodnog silovanja 16-godišnjakinje koja je jedna od optuženih

Optuženi su stari između 16 i 18 godina, a radi se o braći djevojke. Oni su odbacili sve optužbe, no djevojka je priznala da je namamila taksista na osamu misleći da će ga samo pretući. Ona je navodno poslala SMS taksistu tražeći od njega da je dočeka s bocom votke na parkiralištu blizini prirodnog rezervata Hjälstavikens u jugoistočnoj Švedskoj.

Nakon susreta braća su navodno zadavila taksista i objesila ga omčom, piše švedski list Fria Tider. Njegovo tijelo pronađeno je u snježnom nanosu tek nekoliko tjedana nakon što je pronađen njegov automobil. Policija je, kako se navodi, pronašla DNK optuženika u automobilu ubijenog taksista kao i na užetu kojim je obješen, piše Daily Mail.

VEZANI ČLANCI

Otkriveno je i kako su pronašli neke od njegovih stvari u kući optuženih te da su zabilježene bankovne transakcije s računa ubijenog na račune optuženih. Tužitelji su rekli kako je glavni motiv ubojstva osveta budući da je djevojka u veljači 2022. godine napravila prijavu o tome da ju je vozač navodno silovao, no ništa se nije poduzelo po tom pitanju.

Braća su navodno prijateljima rekli da će ubiti silovatelja. Andreas Pallinder, voditelj istrage, kazao je kako su trebali ozbiljnije shvatiti njezinu prijavu o silovanju.

- 'Ako to dovedete do krajnosti, teoretski smo mogli spriječiti ubojstvo - rekao je na konferenciji za medije.

VIDEO Trenutak stravičnog sudara: Vozačica skrenula u krivi smjer, na nju naletjelo drugo vozilo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije