žele ostavke

Neredi u Ukrajini na velikim pro-EU prosvjedima

ukrajina prosvjedi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/30
01.12.2013.
u 20:51

Više od 350.000 ljudi, predvođenih ukrajinskom oporbom, masovnim je prosvjedima ove nedjelje u centru Kijeva pozvalo vladu i predsjednika Viktora Janukoviča da daju ostavke

Više od 350.000 ljudi, predvođenih ukrajinskom oporbom, masovnim je prosvjedima ove nedjelje u centru Kijeva pozvalo vladu i predsjednika Viktora Janukoviča da daju ostavke, prenosi Reuters. Najveći je to prosvjed od "Narančaste revolucije" koja se zbila prije devet godina.

Na vrlo emotivan dan za Ukrajince, koji označava 22. obljetnicu referenduma kojim se Ukrajina odvojila od SSSR-a, vođe opozicije osudili su Janukoviča jer je odbacio dogovor kojeg je nudila Europska unija te se okrenuo Rusiji.

- Ukrali su san - rekao je Vitali Kličko, poznati boksač i jedan od predvodnika oporbe, masi okupljenoj na Trgu nezavisnosti.

Neredi su postali nasilni kada je grupa prosvjednika odlučila zauzeti predsjednikov ured, a policija ih je otjerala suzavcem, palicama i svjetlosnim granatama. U jednom trenu prosvjednici su pokušali buldožderom probiti barikade. Vlasti kažu kako su 53 prosvjednika zatražila liječnički pomoć, a 15 policajaca je ozlijeđeno.

>>Boksač Kličko u 'ringu' prosvjeda: Tražimo ostavku premijera

Ključne riječi

Komentara 5

IR
irani.
14:54 02.12.2013.

Ukrajinci dobro znaju sto znaci biti pod Rusijom i naravo kako ne zele nikada vise biti u takvoj situaciji. Kako stvari stoje,bojim se da bimoglo biti gadno kada se KGB direktno umijesa na "Poziv Janukovica u obranu tamo negdje necega".

Avatar Ivica Max
Ivica Max
19:54 09.12.2013.

i u Ukraini vlast ne sluša bilo naroda

IS
istri
21:35 01.12.2013.

neredi ja bih reka,: pravi i jedini uncinkoviti Referendum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije