Islamisti oteli stotinjak Izraelaca

Netanyahuova muka: Ne smije mijenjati Palestince za taoce jer bi pao s vlasti

10.10.2023.
u 06:32

Burna povijest Izraela pokazuje iznimnu osjetljivost javnog mnijenja kada su u pitanju taoci — i stoga kakvo moćno oružje može biti otmica u zemlji u kojoj se 18-godišnjaci pozivaju na služenje vojnog roka, a vojska se ponosi time što nikada ne napušta svoje ljude

Komentara 2

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:06 10.10.2023.

Netanyahu se našao u nezavidnoj situaciji kada su otkriveni brojni korupcionaški skandali u njegovoj organizaciji. Kako bi zadržao vlast sebi je priklonio uvijek prisutne ekstremiste koji su u svakoj fazi države Izrael spremni napraviti teške gadosti. Nisu oklijevali niti kada su digli u zrak četrdesetih godina hotel "Kralj David" u kojem je bilo sjedište britanskih vojnih snaga. I to vojske koja ih je obranila od nacističkih i fašističkih vojnih hordi koje su se sjurile preko sjeverne Afrike na Egipat i zna se što bi uradile Židovima. Ne vjerujem da su izraelske vlasti bile slijepe i gluhe. Naprosto smatram da je Netanyahu spriječio bilo kakve preventivne policijske akcije i upozorenja kako bi u okruženju masovnih uličnih demonstracija Izraelaca došlo do nekih radikalnih akcija koje bi skrenule pažnju s njegovih sudskih procesa za pljačku. To je odgovaralo i Rusiji jer se nalazi u teškoj vojnoj poziciji uz saveznike ekstremiste. I evo pozornice za rat samo zato jer se teški korupcionaš našao na čelu države. Tako je i Milošević usred beogradskih demonstracija organizirao ratove po cijeloj Jugoslaviji. Izrael sad čeka isto, iako u drugom odnosu snaga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije