KAO U FILMU!

Nevjerojatna scena iz Pakoštana! Porodio suprugu pred kućom: 'Moja žena je bila smirena, dok sam ja bio nervozan'

Foto: Zadarski list
1/2
19.08.2024.
u 12:15

Tihomir se sada šali da ga prijatelji zovu „babica“. Zahvaljuje svima koji su pomogli i ostali smireni te hitnoj pomoći i zadarskoj bolnici na pomoći u ovom neobičnom trenutku.

Nesvakidašnje iskustvo doživio je par iz Pakoštana koji je, usprkos neplaniranim okolnostima, dočekao svoju novu bebu ispred vlastite kuće. Naime, Tihomir Vukoja nije imao namjeru prisustvovati porođaju supruge Barbare, ali se situacija brzo promijenila.

U petak ujutro oko osam sati Barbara je obavijestila Tihomira da su počeli trudovi i da će uskoro roditi, no rekla je da nema razloga za paniku jer trudovi još uvijek nisu učestali. Tihomir je pripremio njihovu djecu i odveo ih kod svojih roditelja koji žive u kući pokraj njih. Kada se vratio kući, trudovi su naglo postali intenzivniji i Barbara je počela imati velike bolove.

„Moj brat pripremao je automobil za odlazak u bolnicu. Dok smo se spuštali s drugog kata, Barbara je iskusila pucanje vodenjaka. Iako je voda bila čista, Barbara mi je rekla da ne brinem. No, kad smo stigli do srednjeg kata, rekla mi je da ne može više i da zovem hitnu pomoć“, ispričao je Tihomir za Zadarski list.

Barbara je nastavila hodati, spustila se do automobila, no još nismo prešli ni deset metara kada je dijete počelo izlaziti. Zaustavili su se kod susjeda na parkiralištu, gdje je Barbara koordinirala cijeli postupak rađanja, dok su se svi okupljeni trudili pomoći.

VEZANI ČLANCI: 

 

S obzirom na gužvu na putu od Pakoštana do Zadra, Tihomir smatra da je bilo sreće što se sve odvilo ispred njihove kuće, a ne na putu prema bolnici. „Barbara mi je rekla da uhvatim dijete jer izlazi! Ovo je prvi put da sam bio prisutan na porođaju i nikad nisam mislio da ću biti. Srećom, sve se odigralo vrlo brzo, za oko deset minuta“, rekao je Tihomir kroz smijeh.

„Moja žena bila je izuzetno smirena, dok sam ja bio pomalo nervozan i ljutit na sebe što nismo ranije krenuli prema bolnici.“ Hitna pomoć uskoro je stigla i, iako su mislili da Barbara još uvijek rađa, sve je prošlo dobro. Beba je pregledana, pupčana vrpca je prerezana, a sada su majka i dijete u rodilištu, gdje primaju čestitke. Tihomir se sada šali da ga prijatelji zovu „babica“. Zahvaljuje svima koji su pomogli i ostali smireni te hitnoj pomoći i zadarskoj bolnici na pomoći u ovom neobičnom trenutku.

>>> FOTO Tko kaže da nema turista? Pogledajte prizore iz Zadra, gradski most premalen za sve posjetitelje

1/17
Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
15:42 19.08.2024.

Bravo, majstore!

SV
svirač
15:18 19.08.2024.

Kako dobro! Živjeli majka, dijete i babica! :)

Avatar Stradun
Stradun
15:10 19.08.2024.

Eto, uz nazočnost supruga, sve se sretno završilo. Čestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije