NARANČASTO UPOZORENJE

Danas osvježenje u većem dijelu Hrvatske, a onda nova promjena vremena. Evo kada stiže novi toplinski val

Dubrovnik: More i kupanje najbolji je način za "spas" od sunca i vrućine
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
08.08.2024.
u 08:08

Za sutra će se narančasto upozorenje proširiti zbog toplinskog vala, dok se u unutrašnjosti ne očekuju veći poremećaji

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, prijepodne ponajprije u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana te ponovno navečer, uglavnom na sjeverozapadu, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Najsunčanije i uglavnom bez kiše očekuje se na krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 32°C, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 32 do 35°C.

Inače, nevrijeme je sinoć pogodilo dijelove Hrvatske. Istramet je javio kako je kiša stigla i do Pule, a osjetio se i snažan vjetar na sjeverozapadu Istre. Nevrijeme je ranije putovalo iz Slovenije, gdje je zabilježen veći broj munja. Inače, za četvrtak je na području cijele obale upaljeno narančasto upozorenje i to zbog toplinskog vala. U unutrašnjosti Dalmacije očekuje se uz visoke temperature i grmljavinsko nevrijeme s vjerojatnosti grmljavine većom od 70 posto. Za sutra će se narančasto upozorenje proširiti zbog toplinskog vala, dok se u unutrašnjosti ne očekuju veći poremećaji.

''Prevladavat će sunčano. U noći i ujutro u sjevernim predjelima prolazno naoblačenje s malo kiše ili ponekim pljuskom s grmljavinom. Uz jači razvoj oblaka poslijepodne su pljuskovi lokalno mogući u Gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije i Istre. Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku umjeren sjeverni. Na Jadranu u noći i ujutro mjestimice umjerena bura, pod Velebitom i jaka, poslijepodne umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 21, na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C'', najavljuje DHMZ za petak. 

Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc za HRT je najavila kako će idućih dana u unutrašnjosti biti sve sunčanije i toplije te će od nedjelje toplinski val koji može djelovati na zdravlje zahvatiti gotovo sve krajeve.

POVEZANI ČLANCI:

– Još poneki popodnevni pljusak vjerojatan je samo u gorju. Na Jadranu će uz vedrinu vrućina biti sve izraženija te je upozorenje na vrućinu od subote podignuto na najviši stupanj. Vjetar većinom slab, na moru i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, ali u petak prolazno umjerena do jaka bura – najavljuje. 

>> FOTO Srušen dio zida, razbacan namještaj, cigla posvuda... Ovako izgleda kuća nakon naleta kamiona

Dubrovnik: More i kupanje najbolji je način za "spas" od sunca i vrućine
1/19
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije