stigla promjena vremena

Nevrijeme pogodilo Varaždinsku županiju, Zagorje, Istru... 'Padala je tuča veličine oraha'

nevrijeme
Foto: Dušan Mirković/Pixsell.
1/5
11.07.2017.
u 22:15

Stigla je velika promjena vremena. Imate li fotografije ili video nevremena pošaljite nam na mail javi@vecernji.net

Jako nevrijeme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatilo je dio Hrvatske. Nakon vrhunca toplinskog vala, s temperaturama do 36 Celzijevih stupnjeva, grmljavinsko nevrijeme prvo je pogodilo dijelove Varaždinske županije. I dok su neka područja prošla samo s pljuskom i grmljavinom, u zapadnom dijelu županije padala je tuča veličine oraha praćena jakim vjetrom. Kasno navečer crni oblaci nadvili su se i nad Zagrebom.

Ivanečki vatrogasci intervenirali su zbog oštećenog krovišta obiteljske kuće. Informacije o šteti stižu i iz Varaždinskih Toplica, gdje je jak vjetar rušio i čupao stabla u zaštićenom perivoju uz termalne izvore i arheološki kompleks.

 

Zapadni dio Varaždinske županije nevrijeme je pogodilo i prije dvadesetak dana, kad je tuča na području općina Bednje i Donje Voće uništila usjeve i povrtne kulture od 60 do 100 posto pa je varaždinski župan Radimir Čačić proglasio elementarnu nepogodu. Prve procjene u tim općinama govore da je učinjena šteta od 3,9 milijuna kuna i 2,5 milijuna.

Nevrijeme je popodne pogodilo i dijelove Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

nevrijeme
1/15

Da vrijeme ove godine nije saveznik varaždinskim poljoprivrednicima, govori i podatak da je u travnju bila proglašena još jedna elementarna nepogoda, i to zbog mraza. Šteta na poljoprivrednim kulturama na području dvaju gradova i devet općina u Varaždinskoj županiji procijenjena je na 35 milijuna kuna.

Nevrijeme pogodilo i Istru

Jako nevrijeme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatilo je u utorak navečer jug Istre, no u tih pola sata koliko je nevrijeme trajalo nije počinjena nikakva materijalna šteta, potvrdila je županijska Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Pripadnici pulske javne vatrogasne postrojbe intervenirali su u svega tri navrata i to kako bi uklonili stabla odnosno grane na Fažanskoj i Medulinskoj cesti te u Banjolama, dok je u Premanturi nestalo struje.

 

Prema podacima istarske policije, nikakvih problema u prometu nije bilo. Nije zabilježena ni jedna prometna nesreća, nego samo gužve koje su se stvorile u središtu grada.  

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu tijekom noći i u u srijedu ujutro te ponovno navečer očekuju se lokalni pljuskovi s grmljavinom, a sredinom dana barem djelomice sunčano. U Dalmaciji će se zadržati vedro i vrlo vruće. 

Imate li fotografije ili video nevremena pošaljite nam na mail javi@vecernji.net.

Komentara 35

SC
schwertransport
16:31 11.07.2017.

Ako nebude padala kisa bice suncano

DU
Deleted user
15:51 11.07.2017.

u 15 h tuča vel.oraha, ode sve u mp3

NA
narcis660
01:25 12.07.2017.

Klima je jos i dobra koliko su ljudi opaki i zli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije