SNAŽNA OLUJA

Nevrijeme u Međimurju i istoku Hrvatske napravilo nove štete na usjevima: 'Došao je neki vjetar, tajfun'

Jako nevrijeme praćeno tučom pogodilo Lendavu u Sloveniji
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
14.07.2024.
u 19:11

Snažna oluja s tučom prošla je kroz Sloveniju, a onda stigla u Hrvatsku te napravila velike štete na usjevima i kućama građana

Novo nevrijeme uslijed toplinskog vala pogodilo je Hrvatsku sinoć u kasnim večernjim satima. Ovoga puta na velikom udaru bilo selo Grabovac u Baranji, a štetu osim istoka Hrvatske zbrajaju i mjesta u Varaždinskoj županiji i Međimurju. Snažna oluja s tučom prošla je kroz Sloveniju, a onda stigla u Hrvatsku te napravila velike štete na usjevima i kućama građana. 

U Grabovcu je, navodi Dnevnik.hr, snažan vjetar dizao krovove kuća, stabla, ograde, a drvene grede su čak probijale i zidove. Općinu Semeljce u okolici Đakova također je pogodilo jače nevrijeme, a tamo je tuča oštetila fasade i vrtove. 

- To je došao neki vjetar, tajfun, ne znam kak' bih ja to nazvao i eto probilo u zid. Stradali su nam svi plastenici, probušilo je sve folije, zasjene, duple folije, vanjska proizvodnja, paprike, tikve, tikvice, patlidžani - kazala je Josipa Vlahović iz Grabovca. Što se tiče Međimurja i Varaždinske županije, tamo je nevrijeme stiglo iz Slovenije, a također je oštećeno više gospodarstava i plastenika. 

- Vrt, paprika je uništena, mahune, tikvice, od rajčice ne znam hoćemo nešto spasit, to ćemo vidjet, ogradu nam je malo srušilo gdje držimo ovce - kazala je Nada Petrović iz Mrzovića koja također ima štetu na svom imanju. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Nevrijeme prošlo kroz Štrigove, pogledajte ove oblake

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije