dorh proveo izvide

Nije utvrđeno da je Stanimirović odgovoran za zlostavljanja civila

vojislav stanimirović
24.01.2012.
u 15:15

Vukovarka Ružica Erdelji, podsjetimo, prozvala je Stanimirovića je da je u dvorištu zajedno s Goranom Hadžićem pljuvao na silovane žene.

Nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju da je čelnik SDSS-a Vojislav Stanimirović odgovoran za zlostavljanje civila u skladištu Veleprometa u Vukovaru 1991. Priopćilo je to danas Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku nakon provedenih izvida. Vukovarka Ružica Erdelji, podsjetimo, prozvala je Stanimirovića da je u dvorištu, zajedno s Goranom Hadžićem, pljuvao na silovane žene. Stanimirović je potom sam otišao u DORH dati izjavu.

– Provedeni su i drugi izvidi i istražne radnje, a analizom prikupljenih podataka, dokumenata i dokaza Državno odvjetništvo nije našlo osnovu za postupanje. Naime, na temelju do sada utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka te posebno ranije ispitanih svjedoka u predmetima ratnih zločina na tom području, nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti – priopćio je DORH. Izvide su pokrenuli, naveli su, "povodom medijskih i javnih istupa pojedinih osoba da se ispita Stanimirovićeva uloga u Domovinskom ratu, a osobito u zlostavljanju civila u skladištu Veleprometa".

– U vezi s izjavama žena silovanih tijekom Domovinskog rata Državno odvjetništvo i nadalje provodi izvide i dokazne radnje radi otkrivanja počinitelja i njihova procesuiranja. O odluci će javnost biti pravodobno obaviještena – zaključuju.

Komentara 167

GA
Gen.an
16:59 24.01.2012.

Dragi moji Hrvati pa sto ocekujete , da ***** kazne svog ****** ??? Samo jos da nebi oni kaznili tu jadnu zenu koja je bila silovana .

UT
utatica
21:54 24.01.2012.

Rambo ti imaš vatu u glavi, kakvo navijanje na referndumu, daj se spameti

PZ
profesor zag
17:40 24.01.2012.

Ako se ovo nemože utvrditi može li se utvrditi da su silovane žene predstavljale opasnost za \"gradonačelnika vukovara\" Vojislava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije