SASTANAK MINISTARA

Nijedna kuća Hrvata u Republici Srpskoj u 4 godine nije obnovljena

Miro Kovač
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
11.03.2016.
u 23:58

Hrvati iz RS potužili su se na stambeni program

Malogranični režim i pogranične iskaznice za građane u Brodu i Gradiškoj bile su teme o kojima su u petak u Zagrebu razgovarali ministar vanjskih poslova Miro Kovač, dopredsjednik Republike Srpske (RS) Josip Jerković i ministar za izbjegle i raseljene RS Davor Čordaš. Hrvati iz RS potužili su se na stambeni program kojim bi se Hrvatima prognanima iz Republike Srpske trebale obnoviti stambene jedinice te da u četiri godine nije obnovljena nijedna kuća, ali i apelirali da pomoć koju daje Hrvatska dođe i do Hrvata u RS.

– Nastavit ćemo skrbiti o Hrvatima u BiH, koji su ustavotvorni i ravnopravni s druga dva naroda u BiH – obećao im je Kovač.

>> Kovač: Hrvatska će usporedno s jugoistočnoeuropskom jačati srednjoeuropsku suradnju

Komentara 59

DU
Deleted user
01:44 12.03.2016.

Hrvatska je potrošila oko 6 milijardi eura za obnovu okupiranog dijela Hrvatske tj. područja tzv. Krajine i kad čuješ određenu kamarilu koja prigovara da se nije učinilo ništa, naprosto si, malo ljut.

JU
Jurica1050
00:29 12.03.2016.

Dogovor u Grazu je glavni razlog zbog kojeg nema obnove porušenih domova prognanih Hrvata . Njega se drži i " stožerna " stranka kao i njen strateški partner iz Laktaša . Sredstva za obnovu Posavine troše se za izgradnju Čovićeva zdanja u predgrađu Mostara . Tamo se mijenjao i tok rijeke Radoblje kako bi " stožernikova " grunt dobio pravu formu dok na drugoj strani Hrvatima Posavine ostaje da svoje domove obnavljaju vlastitim sredstvima . Oni koji ih nemaju netrebaju ni računati na obnovu .

GR
grgaman
01:31 12.03.2016.

Sto bi se Hrvatska bavila ohnovom kuca Hrvata kad joj je glavni cilj obnova kuca aboliranih cetnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije