RAZMINIRAVANJE LIKE

Nijemci pomažu Ličanima u razminiravanju sa 1,3 milijuna kuna

mine
Marko Čuljat
02.12.2009.
u 14:39

Dopuste li to vremenske prilike, gospićki dio Ličkog polja bit će od mina očišćen za 26 radnih dana. Već jučer, prvog dana nakon uvođenja u posao, požeški pirotehničari našli su bojne protupješačke i protutenkovske mine.

GOSPIĆ - Požeška tvrtka Piper došla je na predjele istočno od Gospića, u Njegovanima kod Počitelja, kako bi od mina očistila 150 tisuća četvornih metara minama zagađenog prostora. Jučer je radilište posjetio dr. Bernd Fischer, njemački veleposlanik. Za ovaj posao Njemačka je osigurala 1,3 milijuna kuna.

- Želio bih uskoro doći u ovaj prekrasni dio Gospića i kročiti nogom po ovim prostorima - istakao je veleposlanik Fischer, koji je stigao u Ličko polje podno Velebita u društvu vojnog izaslanika pukovnika Ralfa H. Mayera te Wolfganga Rascha, voditelja ureda ASB-a u Hrvatskoj.

Njemačka vlada posredstvom ASB-a godišnje osigurava 800 tisuća eura za protuminsko djelovanje s ciljem da se oslobode površine za gospodarsko korištenje i povratak raseljenih osoba.

U Njegovanima su visokog gosta dočekali Milan Kolić, gradonačelnik Gospića, i čelnici HCR-a iz Siska. Dopuste li to vremenske prilike, gospićki dio Ličkog polja bit će od mina očišćen za 26 radnih dana.

Već jučer, prvog dana nakon uvođenja u posao, požeški pirotehničari našli su bojne protupješačke i protutenkovske mine.

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:43 02.12.2009.

Do kada će se gomila ljenčina veseliti tuđoj pomoći i nešto sama napraviti, da li je netko izračunao koliko se od novca koji se daje onima koji su htjeli uništiti ovu zemlju moglo razminirati?

BT
bili-tartuf
15:32 02.12.2009.

to bi tribali Raminirati, oni koji su Mine posijali...., do onda je bezsmisleno bilo kakvo pomaganje \"tim navedenim-osobama\"...

RO
RobyRoby
17:28 02.12.2009.

a barem nesto pozitivno u danasnjim vijestima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije