18.09.2013. u 12:00

Ni ministri više ne znaju o čemu se radi, ali nemaju hrabrosti suprotstaviti se.

Pokušavajući objasniti razloge zbog kojih i dalje inzistira na odgodi primjene europskog uhidbenog naloga do 15. srpnja 2014. – usprkos jasnim upozorenjima iz Europske komisije da je “igra gotova” i da svojim protivljenjem cijelu državu gura prema sankcijama – jučer je premijer Zoran Milanović pred pedesetak novinara ustvrdio: “Ova tematika je dovoljno komplicirana da bi se njome moglo manipulirati, a opet dovoljno jednostavna da bi je svaki inteligentan i zainteresiran čovjek mogao shvatiti”. Prvi dio tvrdnje je točan, ali ne i drugi dio.

Nije nam jednostavno shvatiti zbog čega i dalje inzistira na svom stavu. Prvo je govorio da time želi zaštititi branitelje, potom da želi zaštititi dignitet našeg pravosuđa, a sada tvrdi da štiti dignitet Hrvatske koja je “država, a ne ptičji rezervat”. Pa koji je razlog pravi? U redu, možda smo mi novinari ispodprosječno inteligentni i nedovoljno informirani, ali smatra li Milanović da je i u Vladi okružen neinformiranim budalama? Jer, sve je više ministara koji nam u neslužbenom razgovoru tvrde da više ni sami ne znaju o čemu se zapravo radi. Priznaju da su dijelom i sami krivi za tu “talačku krizu” jer još nemaju hrabrosti otvoreno se suprotstaviti svom šefu. Ma, lako i za ministre, ali zadnji je čas da premijer u izravnom obraćanju građanima objasni zašto je “lex Perković” toliko važan, jer ni građanima više ništa nije jasno. Pitanje je jedino hoće li mu to uspjeti, jer čini se da je njegov sukob s Komisijom iracionalan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije