Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fimi Media

Nina Badrić nije došla, svjedok pričao kako ga je HDZ plaćao na crno

Narodni radio
Foto: Davor Višnjić/PIXELL
1/4
06.09.2017.
u 14:15

Sud joj je u dva navrata slao pozive. Prvi put dostavnica je vraćena s naznakom da poziv nije preuzet, dok drugi put dostavnica nije vraćena, pa sud nije imao povratnu informaciju o tome je li pjevačici poziv za svjedočenje uopće uručen

Pjevačica Nina Badrić nije se u srijedu pojavila na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je trebala svjedočiti u nastavku ponovljenog suđenja Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalim optuženima za aferu Fimi media.

Sud joj je u dva navrata  slao pozive. Prvi put dostavnica je vraćena s naznakom da poziv nije preuzet, dok drugi put dostavnica nije vraćena pa sud nije imao povratnu informaciju o tome je li pjevačici poziv za svjedočenje uopće uručen. Kako Sanaderova obrana ne odustaje od njezina saslušanja, pjevačici će ponovo biti odaslan poziv za svjedočenje, a kada će sjeti na klupu za svjedoke, za sada nije poznato. Ona je na prvom suđenju u veljači 2013. iskazivala kako ju je HDZ angažirao da pjeva za njih u izbornoj kampanji 2007. Bilo je dogovoreno da joj se za 10 nastupa, kako je svjedočila, plati 10.000 eura.

– Honorar mi je uredno plaćen preko fakture, a fakturu je platio HDZ. Osim tih nastupa, tijekom te izborne kampanje dogovorila sam još dva samostalna nastupa. Cijena za to bila je 5000 eura, a to je bilo dogovoreno s Mladenom Barišićem u Carini.  I to je plaćeno preko fakture koja je isporučena Hrvatskom  dragovoljcu. Meni nije bilo čudno što pjevam za HDZ, a faktura i plaćanje idu preko Hrvatskog  dragovoljca jer je to za mene bio poslovni angažman kao i svaki drugi. Sve je plaćeno preko računa, a ja sam na taj iznos državi platila i PDV – kazala je pjevačica u iskazu u veljači 2013.

Što se tiče svjedoka koji su se u srijedu pojavili na sudu, svjedočili su Nada Gregl Patricio Marcos Petrić. Oni su obavljali poslove za HDZ, za što su dobivali naknade od oko 1500, 2000 kuna, koje su im isplaćivane na blagajni HDZ-a. Plaćano im je na ruke, odnosno na crno, kako je to kazao Petrić. Takvo plaćanje, po njegovim riječima, trajalo je od 2003. do 2009., nakon čega mu je novac isplaćivan preko računa temeljem ugovora o djelu.

Sanaderova obrana odlučila je odustati od saslušanja desetak svjedoka, među kojima su i novinari Mladen Pleše i Gordan Malić. Uz to su predložili i da se iskazi još desetak svjedoka u sudnici pročitaju, a među takvima je i iskaz Vladimira Fabera, bivšeg ravnatelja policije. USKOK se tom prijedlogu obrane nije protivio, dok su obrane ostalih okrivljenika tražile kraći rok radi očitovanja. Sud  im  je dao rok od dva dana, a suđenje se nastavlja idući tjedan. Među svjedocima čije je saslušanje predloženo jest i Robert Ježić, nekadašnji Sanaderov intimus, koji je u međuvremenu svjedočio na suđenju za aferu Ina-MOL, a i Sanaderov je suoptuženik u aferi HEP – DIOKI.

 

Komentara 13

SK
skategat
15:45 06.09.2017.

alije zato objavila sliku s jahte http://slobodnadalmacija.hr/scena/showbizz/clanak/id/505233/skupa-jahta-i-savrsena-destinacija-s-kim-to-nina-badric-uziva-u-posljednjim-danima-ljeta

DU
Deleted user
14:28 06.09.2017.

nije došla...jer bi svi vidjeli kako izgleda u živo

Avatar heyhay
heyhay
16:07 06.09.2017.

dok je lovu od sanadera dobijala onda joj je sanader super bio sad ga neće doći spasit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije