LJETINA OSTAJE NA POLJIMA

Uvoz golem, a domaće trune. Građani se s pravom pitaju: Tko je tu lud?

10.08.2024.
u 06:55

Država treba biti agresivnija prema trgovcima. Dopušta da usred ljeta uvoze velike količine povrća iz EU i trećih zemalja i otkazuju otkup našim poljoprivrednicima

Komentara 42

BO
Bono1234
08:32 10.08.2024.

Budimo iskreni. Ne prodajmo maglu. Naši proizvođači bi da se zabrani uvoz kako bi kilogram krumpira bio 2€, kilogram šljiva 2€, kilogram jabuka 2€... Ma nemoj. Derali bi nas do kože. Moj šogor kupio terenca mercedesa od poticaja, a ja vozim auto star 18 godina. Ma nemojte me je..ti. Mi imamo kvalitetno? Jabuke prskaju 20 puta, i to je kvalitetno i zdravo? Možete mi davati palac dolje, ali mi možete i... dati palac gore. To je istina. Kod mene u gradu najviše novih stanova kupili OPG-jci od poticaja. Od poticaja se kupuju apartmani, izato ne se...te.

ZR
zea.razdorov
08:32 10.08.2024.

Malo koji proizvođač kod nas ima količine za trgovačke lance. Pored toga se čude ko pile glisti ako ne uspiju isporučiti ugovoreno i moraju plaćati penale ( suša, tuča, poplava...) jer nisu osigurani. Između ostalig, ako je prodavaču jeftinije uvesti i voziti 1500 km, reklo bi se da su naši nekako skupi. Međutim, salata i ostalo zeleno povrće na policama je domaće, a ono koje izgleda trulo i loše jest trulo i loše jer nema neigraničen rok trajanja i jer im nitko ne brani da ga probaju prodati

DI
dino85
08:17 10.08.2024.

Pa ljudi moji jesmo li podpisali za EU, pa to ništa nije nego zakoni tržišta, ponude i potražnje. Zamislite da Njemci kukaju, dok mi trljamo ruke, kako im se promet u hotelima u ljetnim mjesecima srozao na nulu, jer svi bježe negdje van na godišlji i odnose novce iz zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije