U SANDALAMA, BEZ KACIGE

Objavili fotografije s Paklenice da pohvale dijete, a onda je uslijedio val kritika: 'Katastrofa'

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/Facebook
1/3
25.08.2024.
u 13:41

"Katastrofa! Koja neodgovornost i antireklama!", jedan je od brojnih komentara na Facebooku koji kritizira manjak odgovarajuće opreme

Objava na društvenoj mreži Facebook, objavljena na stranici "Paklenica Climbing Gekko", izazvala je niz komentara te osuda. Naime, objavljeno je nekoliko fotografija djeteta, a mnogi su kritizirali manjak odgovarajuće opreme. Naime, dijete je bilo u sandalama, bez majice i bez kacige, a natikače je nosila i žena koja je bila s djetetom. 

"Sandale, bez majice, bez kacige...", "Lijepo objašnjeno kako postati klijent HGSS-a od najmlađih dana. Bravo mama!", "U planini sa šlapama. Baš dobro", "Svi oni znaju da je besplatan let helikopterom zajamčen", "Ovu fotku možete poslati HGSS-u da upoznaju buduće 'klijente' i stave kao primjer kako se ne obući/obuti za planinu", "Katastrofa! Koja neodgovornost i antireklama!", neki su od brojnih komentara na Facebooku. 

Podsjetimo, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), koja tijekom ljeta ima povećan broj intervencija zbog turista, objavila je prije nekoliko dana zanimljiv plakat na engleskom jeziku.

"Ako ste željeli letjeti, trebali ste rezervirati avionsku kartu, a ne zvati nas", piše na jumbo plakatu uz crtež helikoptera iznad planine. Plakatom nastoje upozoriti turiste da planiraju unaprijed te da se bolje i opreznije opreme ako kreću na putovanje ili izlet kako bi se smanjio broj intervencija.

 

GALERIJA Ovo su najveće trajektne nesreće u Hrvatskoj
1/23
Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Asterix
Asterix
14:41 25.08.2024.

Današnji TikTok, Facebook, Instagram roditelji su blago uskraćeni... ovo je moje nježno mišljenje... da ne budem grublji.

CR
crocro
15:53 25.08.2024.

A tko financira HGSS, je li to ide iz proračuna koji svi građani pune ili se oni sami financiraju? Ako se financiraju iz državnog proračuna, onda je država ta koja će odrediti koja će se spašavanja naplaćivati a koja se ne bi trebala naplaćivati. I o tome ne mogu odlučivati sami spašavatelji. Ovakva situacija kda se avanturisti upućuju u nepoznate planine u natikačama ili sandalama, bosonovi, bez opreme, hrane, vodei i sl, a izgube se, ozlijede i ostanu bespomoćni, onda im avanturu valja naplatiti minimalno u visini troškova određenog spašavanja. Neki se upućuju u avanture, zaglave u stijenama a onda stiže helikopter i provodi operaciju spašavanja, ako izvlače ozlijeđenu osobu onda je tu i bolničko liječenje. Gdje postoji takav luksuz, zato i idu u avanture jer znaju da ih čeka besplatna pomoć. Ako spašavatelji sami plaćaju sve troškove, onda ih ne trebaju naplaćivati ako neće, ali ako slučajno troškove pokriva državni proračun koji svi punimo, onda tako neće moći dalje. Ako pčlaninari idu u planine organizirano, s cjelovitom i ispravnom opremom, s hranom, vodom, komunikacijskim uređajima, s najvaljenom statnicom, danom i mjestom planinarenja, takvima pomoć ne bi trebalo naplaćivati. A ovi drugi nikada se neće naučiti pameti dok ne plate troškove izvlačenja. Pa će ostali voditi računa u što se upuštaju.

SE
Serđo23
15:52 25.08.2024.

U opremi za plažu idu na Velebit ?!Šta ovi misle !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije