Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrila razloge

Njemačka ministrica želi protjerati one koji veličaju terorizam na internetu: 'Stvara se klima nasilja'

Njemačka policija
Foto: Ralph Orlowski/REUTERS/PIXSELL
1/3
26.06.2024.
u 14:19

Do sada je protjerivanje bilo moguće samo za osuđene kriminalce

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser želi one koji na internetu podržavaju terorističke napade ili terorističke grupe lakše protjerati iz Njemačke, prenose njemački mediji u srijedu. "Tko nema njemačko državljanstvo i veliča terorističke napade, mora biti protjeran kamo god je to moguće", rekla je ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) u razgovoru za Medijsku kuću Funke.

"Ubuduće će i 'lajk' ili komentar koji veliča ili podržava terorističke napade biti razlog za protjerivanje", rekla je Faeser uoči sastanka kabineta na kojem bi trebala biti prihvaćena promjena zakona o strancima koja se odnosi na komentare na internetu. Kako je priopćeno, ministarstvo unutarnjih poslova ovime želi reagirati na pozitivne reakcije pojedinaca na internetu nakon pokolja Hamasa 7. listopada ili nakon ubojstva policajca prije nekoliko tjedana u Mannheimu iz kojeg stoji islamistički motiv.

"Glorificiranjem terorističkih napada stvara se klima nasilja koja može potencijalne počinitelje ohrabriti za nove napade", stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova. Zbog toga, kako se navodi, "sigurnosni interesi Njemačke prevladavaju nad individualnim interesima pojedinaca vezano uz boravak u Njemačkoj". Ubuduće će ovakvo ponašanje biti dovoljan razlog za protjerivanje. Do sada je protjerivanje bilo moguće samo za osuđene kriminalce.

 

GALERIJA Assange izašao sa suda na slobodu: Privatnim avionom krenuo je prema Australiji
Njemačka policija
1/30

Komentara 2

SE
Serengeti
16:16 26.06.2024.

Hoće li biti protjerani i oni koji stave lajk na vijesti da je Izrael pobio još desetak Palestinaca ili kada se ubije 5 civila na plaži na Krimu?

ŠI
Šiba
14:50 26.06.2024.

A tražitelje kalifata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije