MJERA STUPILA NA SNAGU

Njemački grad uveo novu zabranu: Evo što stanovnici više neće moći raditi noću

Köln
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/2
01.10.2024.
u 22:21

Ako robotske kosilice s oštrim noževima nalete na male ježeve, oni mogu zadobiti ozbiljne ili čak smrtonosne ozljede

Njemački grad Köln zabranio je korištenje robotskih kosilica u sumrak i noću kako bi zaštitio ježeve. Grad je danas priopćio da odluka stupa na snagu odmah. Naime, s obzirom na to da roboti rade bez nadzora i gotovo nečujno, mnogi ih koriste noću. O mjeri se, kako navodi Fenix magazin, raspravljalo već neko vrijeme, a cilj je zaštita ježeva od ozbiljnih ozljeda.

Ako robotske kosilice s oštrim noževima nalete na male ježeve, oni mogu zadobiti ozbiljne ili čak smrtonosne ozljede. Kako je pojašnjeno iz grada, jedan od razloga je taj što ježevi ne bježe kada dođu u kontakt s robotskom kosilicom. Umjesto toga, oni se sklupčaju pa stradaju. 

Ježevi, inače, u sumrak i noću traže hranu. Aktivisti za prava životinja pozdravili su ovu mjeru uvedenu u Kölnu.

GALERIJA Najopasnije životinje na svijetu: Najopakija je odgovorna za smrt čak 750.000 ljudi godišnje
Köln
1/26
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije