OMILJENA DESTINACIJA

Putovanje u Hrvatsku i povratak u Njemačku – njemački mediji pišu o jednostavnijem putovanju za njemačke turiste

Šibenik: Novi turistički vikend nije donio gužve na brodovima koji voze na obližnje otoke
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
19.06.2021.
u 21:04

Poznati medij navodi i to da je  pojednostavljen mnogim turistima koji se vraćaju iz Hrvatske, s obzirom da se Hrvatska, osim Međimurske i Varaždinske županije, više ne smatra područjem rizika i više nije na popisu rizičnih zemalja Instituta Robert Koch RKI. To znači da ti putnici ne trebaju u karantenu.

Lakši ulazak u Hrvatsku i povratak u matičnu zemlju privukao je pažnju i njemačkih medija. Poznati njemački portal RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) piše o odlasku na odmor u ove dvije Nijemcima najomiljenije turističke destinacije, prenosi Fenix-magazine.  

Pod naslovom 'Bez testa u Španjolsku ili Hrvatsku: Jednostavno putovanje za njemačke turiste' navodi se kako Nijemci mogu otići u njima najomiljenije turističke destinacije. 

Podsjećamo, 14 od 16 njemačkih saveznih država nalazi se na zelenoj listi Europskog centra za kontrolu bolesti (ECDC), dok su su Saarland i Baden-Württemberg još označeni kao “narančasta” zona. To znači da svi putnici iz Njemačke, izuzev ranije spomenutih dviju pokrajina, mogu ući u Hrvatsku bez predočenja negativnog testa na Covid-19, potvrde o cijepljenju ili potvrde da su preboljeli koronu.

– Turisti iz Njemačke, s izuzetkom Baden-Württemberga i Saarlanda mogu putovati u Hrvatsku bez ikakvih ograničenja. Ne morate pokazivati ​​nikakve testove i ne morate u karantenu ako putujete izravno u Hrvatsku odnosno bez da boravite u drugim zemljama, nemate znakova bolesti i niste imali kontakt s bolesnom osobom.  Na hrvatskom graničnom prijelazu putnici moraju dokazati da dolaze iz zelene zone i da nisu boravili u tranzitnim područjima. Također se preporučuje ispuniti obrazac za putovanje prije polaska u Hrvatsku – piše RND.

Poznati medij navodi i to da je  pojednostavljen mnogim turistima koji se vraćaju iz Hrvatske, s obzirom da se Hrvatska, osim Međimurske i Varaždinske županije, više ne smatra područjem rizika i više nije na popisu rizičnih zemalja Instituta Robert Koch RKI. To znači da ti putnici ne trebaju u karantenu. 

VIDEO: Veliko otvaranje od 1. srpnja: Za osobe s COVID potvrdama ukida se niz ograničenja, na terasama se smiju posluživati samo oni koji sjede

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
04:22 20.06.2021.

bravo za hrvatsku konačno nešto pametni i nešaljite više ministre sa busom da love babe po selima

MN
Mr.NO
00:57 20.06.2021.

Od jucer je cijela Njemačka na zelenoj listi i za dolazak u Hrvatsku i povratak u Njemačku NE TREBA nikakav test! ALI ako se dolazi i odlazi avionom treba prije ukrcaja imati test još uvijek,e moje "copy past" portal novinarstvo...

DU
Deleted user
22:04 19.06.2021.

Onaj tko sudjeluje i promovira cjepivo je ubojica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije