SKRIVENA OPASNOST

Njemački trgovci upozoravaju: Na jednu stvar treba posebno paziti kod kupnje voća i povrća

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
01.02.2022.
u 16:29

Zaposlenik jedne trgovine u ponedjeljak je u kutiji s bananama pronašao otrovnog pauka

Njemački trgovci upozorili su kupce da budu oprezni dok prebiru po voću i povrću u poslovnicama jer nije rijetkost da neka životinja ostane u kutijama među proizvodima koji se dopremaju iz udaljenijih zemalja. 

Najnoviji takav slučaj, piše Fenix magazin, dogodio se u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji gdje je zaposlenik jedne trgovine u ponedjeljak u kutiji s bananama pronašao otrovnog pauka.

– Banane su stigle iz Dominikanske Republike. Zaposlenici su reagirali brzo i pauka stavili u plastičnu vrećicu. Ubrzo su stigli i vatrogasci koji su pauka odnijeli stručnjaku za gmazove. Riječ je o pauku koji je poznat kao divovski pauk lovac iz obitelji Sparassidae, velikih, brzih pauka koji aktivno love plijen. Smatra se najvećim svjetskim paukom po rasponu nogu, koji može doseći i do 30 centimetara. Takvi pauci dolaze iz južnoameričkih regija. Ugriz iz ovog roda je otrovan, ali nije smrtonosan – rekao je glasnogovornik vatrogasne jedinice.

U drugoj je trgovini, u Berlinu, pronađena zmija. Ona je, naime, bila u brokuli omotanoj prozirnom najlonskom folijom. Ova zmija nije bila opasna, a pronašla ju je žena koja je s police htjela uzeti proizvod. 

Jako otrovni pauk pronađen je u Münchenu također u kutiji s bananama. Za razliku od pauka pronađenog u ponedjeljak, ovaj je bio opasan, no nitko nije ozlijeđen. 

VIDEO Stožer objavio mjere prelaska granice i ulaska u bolnice koje vrijede od 1. veljače

Ključne riječi

Komentara 2

TA
Tajg
17:11 01.02.2022.

Ljudi hoće jesti zdravu i biološki prihvatljivu hranu. Inače kod konvecionalnoga voća nije prihvatljivo, da dijete samo guli banane,jer su naprskane pune otrova i kemije! Uostalom nema šanse da pri toj kontanaminacije u kutiji bilo kakva životinja da preživi!

ZA
zagi101
20:00 01.02.2022.

hahaha zbog pauka alarmirali vatrogasce, stvarno smiješno i groteskno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije