14.02.2015. u 14:00

Izabrana predsjednica, tranzicijski tim, predsjednik Republike na odlasku... terminologija je koja će uzurpirati domaći medijski prostor, srećom, još samo jedan jedini dan

Izabrana predsjednica, tranzicijski tim, predsjednik Republike na odlasku... terminologija je koja će uzurpirati domaći medijski prostor, srećom, još samo jedan jedini dan. Nije lako kolegama iz branše već tjednima balansirati izrazima, paziti da se nekoga krivo ne oslovi, no i tome se, s prvim kadrovima inauguracije na Markovu trgu, naposljetku nazire kraj. Predsjednik na odlasku Ivo Josipović odlučio je otići bučno pa je za svoju posljednju državničku turneju odabrao tri najveće televizije i njihove udarne večernje termine.

Redom objavljivanja: u Predsjedničkim dvorima posjetila ga je RTL-ova Nataša Božić, bio je gost Gorana Rotima u Javnoj stvari HTV-a, na koncu je na Pantovčaku ugostio i Mislava Bagu s Nove TV, no impresija je zajednička i samo jedna. "Predsjednik na odlasku" djelovao je predsjednički – na odlasku. Čulo se tako, bez ikakva uvijanja, državnički energično i jasno, da je tijekom petogodišnjeg mandata bio "strano tijelo" i da izabranoj predsjednici ne mora govoriti kakvu će politiku voditi, a posljednji državnički susret s Bagom toliko ga je razgalio da je kazao kako neće biti rušilački faktor u SDP-u, unatoč otvorenim pozivima. Još je pošteno priznao da si je za poraz na izborima kriv sam, da je neke poteze mogao odigrati bolje te da je većina građana, očito, željela promjenu. Iz gostovanja u gostovanje bivao je sve dojmljiviji, pa se čak u druga dva intervjua korigirao nakon izjave RTL-u da je Hrvatsku u EU uveo upravo, samo i jedino on. Ukratko, noć za pamćenje, noć u kojoj je predsjednik Republike prestao biti fikus, pa makar i na odlasku.

MINUS

Gradnja 12-metarskog snjegovića važna je stvar za Delnice i simpatična televizijska priča, ali čemu javljanje uživo za RTL? K tome, snjegović do javljanja nije ni završen.

PLUS

Nova TV objavila je priču o čovjeku dobre volje koji čisti istarske plaže bez ikakva skrivena motiva i interesa. Zove se Zdravko Šimunić i voli da priroda nesmetano diše.

Ključne riječi

Komentara 31

KL
Klarahrv
14:17 14.02.2015.

Ovo je prestrasno do kad cemo vise slusati i gledati Josipovica? Zar nije bilo dosta 5 godina?

BR
brojevi
14:51 14.02.2015.

Zašto bi on bio rušilački faktor u SDP-u? Dovoljan im je drug Milanović. Da je istom retorikom započeo svoj mandat, danas bi bilo lakše i Josipoviću i Milanoviću i koaliciji i cijeloj Republici. Pozitivne pomake u javnoj percepciji, koalicija možeože zahvaliti isključivo budučoj predsjednici. Njen energičan stav nagnao je lijevu koaliciju na brzo buđenje iz samozadovoljstva i trogodišnje učmalosti.

ZD
zdepar
14:06 14.02.2015.

bravo druže bivši, d si ovako pričao proteklih pet godina , ja bih se prvi borio da dobiješ doživotni mandat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije