VREMENSKA PROGNOZA

Noći sve hladnije, za vikend nova ciklona

kiša
Marijan Sušenj/PIXSELL
02.10.2013.
u 18:42

Sutra će u unutrašnjosti biti suho, djelomično sunčano i još malo hladnije, ujutro bi mogla biti i magla

U većem dijelu zemlje početak srijede obilježen je pretežno sunčanim vremenom, no u dijelovima Like, Gorskog kotara i unutrašnjosti zemlje bilo je povećane naoblake, a ponegdje je palo i vrlo malo kiše, piše Crometeo. Najniža temperatura zraka, -0,3°C, jutros je izmjerena na biokovskom vrhu Svetom Jutri, a od naseljenih područja najhladnije je bilo u Krasnu, gdje je izmjereno 2,8°C.

Nadolazeće noći bit će sve hladnije, a za vikend stiže nova ciklona.

Sutra će u unutrašnjosti biti suho, djelomično sunčano i još malo hladnije, ujutro bi mogla biti i magla, s najvišom dnevnom temperaturom između 8 i 13°C. Na Jadranu će ujutro biti vrlo hladno za ovaj dio godine. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne temperature većinom od 15 do 21°C, u zaobalju i malo niža.

U petak će na kopnu biti suho i stabilno s dosta sunčanih razdoblja, slabim vjetrom, jutarnjom temperaturom između -3 i 2°C te dnevnom od 8 do 13°C. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, uz porast naoblake na sjevernom i srednjem Jadranu krajem dana. U zaobalju će minimalne jutarnje temperature biti od 1 do 6°C.

Tijekom vikenda oslabit će utjecaj prostrane i jake istočnoeuropske anticiklone, a na vrijeme će početi utjecati plitko polje sniženog tlaka zraka nad srednjim Sredozemljem. Zbog toga će u subotu i nedjelju biti više oblaka, a ponegdje će padati kiše. Ipak, bit će malo toplije u odnosu na prethodne dane, a osobito će porasti noćne temperature zraka.

>> Val hladnoće u Europi, snijeg i nevrijeme u Rumunjskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije