Zbor sudaca

Nogometni raskol u Podravini i Prigorju tjedan dana uoči izbora

'tucnjava03_nnn_pod_140313'
'Stjepan Dolenec'
15.03.2013.
u 14:00

Ako im prođe smjena, Dević će delegirati svog sina, a Šimčić sam sebe, tvrdi Knežević. Predsjednik ŽNS-a Friščić kaže da će o smjeni odlučivati tek kada dobiju obrazloženje

Predsjedništvo županijskog Zbora nogometnih sudaca u ponedjeljak je razriješilo Radovana Kneževića s dužnosti povjerenika za suđenje 1. ŽNL i imenovalo tročlanu komisiju u sastavu Marijan Matočec, Milan Dević i Zlatko Šimčić.

Ništa bez verifikacije

Problem nastaje jer te odluke prvo mora verificirati Izvršni odbor, a to do jučer nije učinjeno. Predsjednik županijskog nogometnog saveza i kandidat za novi mandat Josip Friščić iznenađen je situacijom.

- Izvršni odbor će ovu inicijativu razmotriti tek nakon što dobijemo obrazloženje smjene, iako čudi da se ona traži nakon što je na nedavnom plenumu klubova Kneževićevo izvješće o jesenskom dijelu prvenstva jednoglasno usvojeno, bez primjedbi, a već je odigrano i prvo proljetno kolo - kazao je Friščić.

Došlo je tako do paradoksalne situacije. Knežević je suce za nadolazeće kolo već izdelegirao, a isto je jučer poslijepodne učinila i tročlana komisija.

Odgođeno kolo

Koga će suci slušati, na koju utakmicu otići? Kneževića, koji još uvijek ima propozicijsko pravo raditi taj posao, ili komisiju koja nije verificirana od strane IO-a. To pitanje nogometnom savezu zadavalo bi i te kako velike glavobolje, ali u neku ruku spasilo ih je loše vrijeme i poledica zbog čega su danas odgođene sve utakmice prve i druge ŽNL koje su se trebale igrati za vikend.

U pozadini cijele priče, smatra Knežević, izbori su za predsjednika i IO ŽNS-a, za koji i on osobno kandidira, a održavaju se 23. ožujka.

- Doznali su da me veliki broj klubova, ali i sudaca, podržava u kandidaturi, a u Zboru se vjerojatno boje izgubiti određene privilegije na koje nisu imali ni pravo - rekao je Knežević, dodavši da želi u IO, što mu Statut saveza ne priječi, jer želi doprinijeti boljitku sporta, povratku gledatelja na utakmice i vraćanje ljudima vjere u lokalni nogomet.

- Svoj nerad, a sastanak nisu imali pola godine, Predsjedništvo zbora sudaca sada na meni želi iskaliti. S druge strane, očito sam jako dobro radio svoj posao kada bi me čak trojica htjela zamijeniti. Da nisam griješio za pravo mi daje i plenum klubova, ali i IO koji je jednoglasno, dakle i uz ruku Matočeca, usvojio moje izvješće za jesen - dodao je Knežević, koji naziva apsurdnim odabir sastava komisije, ako ga uopće IO kasnije verificira.

- Dević će delegirati svog sina, a Šimčić sam sebe. Nije li to sukob interesa - pita se Knežević.

Za komentar, unatoč više pokušaja, jučer su nedostupni bili i Draženko Kovačić, predsjednik Zbora sudaca, kao i Marijan Matočec, predsjednik njihove stručne komisije i član IO-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije