Primanje i davanje mita

Nova akcija USKOK-a i policije: Na meti pomoćnik ravnatelja Porezne uprave

Zagreb: Porezna uprava
Igor Kralj/PIXSELL
16.06.2023.
u 10:14

Istražitelji pretražuju poslovne i privatne prostore osumnjičenika, a nakon što pretrage budu obavljene, osumnjičenici će biti dovedeni  u USKOK na ispitivanje.

Policija i USKOK pokrenuli su novu akciju kojom je obuhvaćeno više osoba koje se sumnjiče za primanje i davanje mita, a među njima je, prema neslužbenim informacijama, i pomoćnik ravnatelja Porezne uprave.

Isto tako, prema neslužbenim informacijama, sumnja se da je uzeo 2500 eura mita kako bi ubrzo dovršenje nekog postupka. Istražitelji pretražuju poslovne i privatne prostore osumnjičenika, a nakon što pretrage budu obavljene, osumnjičenici će biti dovedeni u USKOK na ispitivanje. 

Riječ je, neslužbeno, o Slaviši Penavi, voditelju Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise. Osim njega uhićena je još jedna osoba, a u cijeloj akciji sudjeluje i PU bjelovarsko-bilogorska.

 

Ključne riječi

Komentara 27

VA
vapor
09:14 16.06.2023.

Čovjek je bio siromašan i imao mizerna primanja a ambicije velike. Skupa su putovanja u Dubai i vikendice na Rabu ili tu negdje. Imajte razumijevanja.

SL
SlavaAP
09:47 16.06.2023.

Cuj breaking news ja pomislio pronasli ove sto su zdimili po stotine milijuna kad ono covjeku pronasli neku sicu. Predstava za naivne.

EJ
ejStef
09:54 16.06.2023.

Ha, ha, mito za ubrzanje postupka... Samo ta rečenica ukazuje na katastrofu u javnim strukturama u Hrvatskoj, kada ljudi primaju mito da bi radili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije