Čekao je Boris Drenški Bodren još od lanjskog uobičajenog termina za berbe grožđa i – dočekao. I to temperaturu od – 7 stupnjeva kako zakon nalaže i ove se subote, još u noći uputio u posebnu, ekskluzivnu berbu. Brao je smrznuto grožđe od kojeg će spraviti nadasve cijenjeno i skupocjeno ledeno vino.
Nije mu to prva takva berba, ovaj se Zagorac (Rusnica blizu Huma na Sutli) već nakupio sjajnih odličja za svoja predikatna vina; posebno se ističe trofejno priznanje – Regionalni pobjednik - ugledne svjetske revije Decanter). Sada su obrani chardonnay i bijeli pinot, na položaju Zorkovac gdje je vinograde Drenški posadio prije pet godina.
Na 4 ha ima 20.000 trsova, a ukupno na šest lokacija na 5,5 ha oko 27.000 loza. Chardonnaya će biti oko 250 litara, pinota oko 150. U berbi je bilo 15-ak berača, trajala je 6 sati s preradom; počeli su već u 3 sata u noći!
Boris Drenški, poznatiji kao Bodren prema nazivu tvrtke tj. vinarije, od početka bavljenja lozom okrenuo se najvišim vinskim dometima, prvi u Zagorju. U zaseoku između Pregrade i Huma na Sutli, u Rusnici, koju je upisao na svjetsku vinsku kartu, proizvodi od prvog dana predikatna vina, od kasnih berbi do najviših i najcjenjenijih kategorija, ledenih i izbornih berbi prosušenih bobica...
Prvo službeno vino napunio je u gotovo tisuću bočica od 0,25 l iz berbe 2003.
>> Pogledajte video i saznajte koje su to supernamirnice koje trebate imati u svom domu
Pio sam njegovo vino i mogu mirne duše reći da nigdje u Hrvatskoj i okolici nisam pio bolje. Bravo !!!