U SPLITU

Nova drama na trajektu: Putnici prekrcani s 'Tina Ujevića' na drugi brod

Problem na trajektu Tin Ujević
Foto: Dalmacija danas
1/2
14.08.2024.
u 14:39

Upit Jadroliniji je poslan, no još nisu odgovorili, a ministar Oleg Butković ranije danas u izjavi medijima kazao je kako s tim slučajem nije upoznat

Četiri dana nakon tragedije na Lošinju u kojoj su živote izgubila trojica zaposlenika Jadrolinije, hrvatski brodski prijevoznik povukao je iz plovidbe još jedan trajekt, ovoga puta u Splitu.

Informaciju doznaje Dalmacija Danas čiji novinari pišu da je trajekt "Tin Ujević" trebao isploviti iz Splita prema Supetru, no putnici su prije polaska premješteni na drugi, manji brod. S kašnjenjem su ipak krenuli prema Braču.

Oni navode da se čini kako je došlo do kvara na dijelu broda. Upit Jadroliniji je poslan, no još nisu odgovorili, a ministar Oleg Butković ranije danas u izjavi medijima kazao je kako s tim slučajem nije upoznat.

GALERIJA Istraga nesreće na trajektu Jadrolinije

Problem na trajektu Tin Ujević
1/23
Ključne riječi

Komentara 18

V0
Vlaskoulicanec4.0
19:44 14.08.2024.

Brodovi se u sezoni raubaju do iznemoglosti i kvarovi su normalna pojava. Drama bi bila da su isplovili sa neispravnim brodom, ali nisu. I to je bio dokaz profesionalnosti posade i Jadrolinije. Spustite loptu na zemlju! Danas je moderno kakiti na sve bez i jednog argumenta! Da li je itko od vas "hejtera" ikada bio recimo u Grčkoj. Ja sam grčke otoke proputovao uzduž i poprijeko i o grčkim trajektima i kvarovima bih mogao napisati knjigu. Ili o talijanskim, pogotovo na relaciji kopno-Sicilija! Vjerujte mi: naši su mila majka. I sada mi nemojte doći sa tragedijom na Lošinju. Jer koliko to god u ovom trenutku kada je tragedija još "friška" zvučalo neljudski ili neukusno: u apsolutno svim pravilnicima stoji da se pri radovima na podignutoj rampi prije početka radova rampa mora osigurati klinovima. I je li tako bilo napravljeno? Nije! I onda je kriva uprava, ministar, Plenković a vjerojatno i Putin i Trump! Da se razumijemo: ja upravu Jadrolinije ne želim ovdje učiniti boljom nego što je, i ona je svojih para vrijedna i pri kupovini Farosa, i Olivera i sada Sv. Duje i svega ostaloga. Ali nemojmo Jadroliniju činiti lošijom: nije fer prema svim zaposlenim pomorcima koji, pogotovo sada u ljetnim mjesecima, rade do iznemoglosti. A Lastovo je odličan brod usprkost starosti. I sam brod nije za ništa kriv ako se protupropisno radi na njemu!

CH
Changi
17:10 14.08.2024.

Sopta, vrime je...triput je triput

IZ
izrazlica
15:04 14.08.2024.

I oliver je plutao na sred zaljeva .. nikada se nije dogodilo da tri trajekta imaju neki kvar u sred sezone .. očito je da postoji problem sa održavanjem .. to je boljka "liberalnog kapitalizma" .. maksimalno izvlačenje dobiti krozz bonuse menađera na uštrb kvalitete pa čak i sigurnosti .. kaže se riba smrdi od glave i u večini slučajeva se pokaže da je baš tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije