KADROVSKE PROMJENE

Nova tročlana Uprava u PPD-u: 'Njihova stručnost, vizija i predanost imali su ključnu ulogu u rastu kompanije'

Foto: PPD
1/4
03.10.2024.
u 10:41

Komentirajući promjene, osnivač i vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac zahvalio je dugogodišnjim članicama Uprave na njihovu predanom radu i iznimnom doprinosu rastu kompanije

Prvo plinarsko društvo d.o.o. (PPD) od početka listopada ima novu tročlanu Upravu. Vodstvo tvrtke preuzimaju Ivana Pek Lučić, Zvonimir Šibalić i Slaven Rajman koji su dosad u kompaniji radili kao vrhunski stručnjaci svatko u svom području plinskog poslovanja te će nadalje zajedno doprinijeti daljnjem strateškom pozicioniranju PPD-a na tržištu.

Otkako se nakon studija elektrotehnike i računarstva zaposlila u PPD-u, Ivana Pek Lučić svoju je karijeru uspješno gradila unutar kompanije, obnašajući tijekom godina različite uloge povezane s upravljanjem porfteljem. Svoju stručnost u ovoj domeni sada će prenijeti na izvršnu razinu, a uz upravljanje portfeljem u sklopu nove uloge članice Uprave bit će zadužena za logistiku i nabavu plina.

Zvonimir Šibalić također je profesionalno izrastao unutar PPD-a u kojem je od 2012., odnosno samih početka deregulacije tržišta prirodnog plina u Republici Hrvatskoj. Tijekom godina obnašao je direktorsku funkciju u PPD Globalu u Švicarskoj, fokusirajući se na razvoj financijskog trgovanja i hedging strategija. Bio je, također, direktor PPD Energije u Ljubljani, a u posljednje vrijeme u matičnoj kompaniji je imao savjetničku ulogu sa zaduženjima na području veletrgovine i razvoja novih poslovnih prilika. Šibalić sad preuzima dužnost člana Uprave PPD-a za trading i razvoj novih poslovnih prilika.

Slaven Rajman je više od petnaest godina karijeru gradio u Atlantic Grupi i Enna Grupi u kojima je obnašao različite izvršne funkcije u kontrolingu i financijama. U posljednje vrijeme bio je direktor financija u PPD-u te će upravo to biti njegovo zaduženje kao novog člana Uprave.

POVEZANI ČLANCI:

Dosadašnje članice Uprave, Antonija Glavaš i Ivana Ivančić, tijekom svojih mandata dale su značajan doprinos razvoju tvrtke i ostvarenju njezinih rezultata, što će nastaviti raditi i u budućnosti. Antonija Glavaš tako preuzima novu ulogu savjetnice Uprave PPD-a, dok se Ivana Ivančić, uz savjetničku ulogu u PPD-u, fokusira na vođenje tvrtke Enna Geo gdje će biti zadužena za 240 milijuna eura vrijedno ulaganje u geoterme, što je uz projekt Rijeka Gateway najveće pojedinačno ulaganje Enna Grupe.

Komentirajući promjene, osnivač i vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac zahvalio je dugogodišnjim članicama Uprave na njihovu predanom radu i iznimnom doprinosu rastu kompanije. „Njihova stručnost, vizija i predanost imali su ključnu ulogu u rastu PPD-a tijekom svih ovih godina. U proteklom razdoblju izgrađeni su čvrsti temelji, a sada je vrijeme za nadogradnju. PPD je kroz godine 'odgojio' i educirao najbolje i najsposobnije stručnjake za plinski biznis u regiji i zato sam osobito ponosan što će upravo oni preuzeti odgovornost za daljnji razvoj tvrtke“, istaknuo je Pavao Vujnovac.

Novo vodstvo PPD-a nastavit će jačati poziciju tvrtke kao vodećeg opskrbljivača prirodnim plinom u Hrvatskoj te jamca sigurnosti opskrbe domaćeg tržišta, uz dodatni fokus na razvoj novih specijaliziranih proizvoda i podršku kupcima.

GALERIJA Očaravajuće fotografije čarobnog oka Dalmacije

1/28

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije