INCIDENT U GARIFULA

Novi detalji policijske istrage na Hvaru: Krenule prijave protiv zaštitara, polovica bez licence

Hvar: Prosvjed građana u znak podrške pretučenom vlasniku restorana Gariful
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/19
31.07.2024.
u 19:05

Policija i dalje obavlja obavijesne razgovore, pregledava snimke i prikuplja sva saznanja kako bi rekonstruirala tijek događaja u Garifulu, kada je Ćurković uz prijetnje nasrnuo na Gospodnetića i Petričevića i pretukao ih.

Splitska policija, zajedno s hvarskom policijom, i dalje radi na rasvjetljavanju okolnosti napada na vlasnika restorana Gariful, Ivana Gospodnetića, i kuhara Dinka Petričevića, zvanog Mijo, koji se dogodio u nedjelju u 1.45 sati.  Nakon što je prijavljen suvlasnik Carpe Diema, Josip Ćurković zvani Ćos, kojem je određen istražni zatvor od 30 dana, kriminalističko istraživanje usmjerilo se na zaštitare.

Deset zaštitara zaradit će kaznene prijave za sudjelovanje u tučnjavi i za naročito drsko ponašanje, od kojih su otprilike polovica licencirani zaštitari, dok su ostali radili na crno, piše Slobodna Dalmacija. Kako doznaje nisu svi iz "Carpe Diema, a neslužbeno se saznaje kako bi prijavu mogla dobiti i jedna osoba iz Garifula, iako policija ne želi ništa objaviti dok ne budu posve sigurni. Svi licencirani zaštitari koji su sudjelovali u nasilju mogli bi ostati bez zaštitarske licence, budući da su ne samo sudjelovali u nasilju već i sprječavali pružanje pomoći Gospodnetiću i Petričeviću.

Istraga se, međutim, neće zaustaviti na tome. Policija će obuhvatiti sve osobe koje su na bilo koji način sudjelovale u nasilju, bilo u lokalu ili izvan njega. Policija i dalje obavlja obavijesne razgovore, pregledava snimke i prikuplja sva saznanja kako bi rekonstruirala tijek događaja u Garifulu, kada je Ćurković uz prijetnje nasrnuo na Gospodnetića i Petričevića i pretukao ih.

VEZANI ČLANCI: 

U međuvremenu, svake noći od nedjelje u 23 sata građani Hvara mirno prosvjeduju protiv rada Carpe Diema. Jučer je, kako smo pisali odaziv bio najmanji, no prikupljeno je 220 potpisa za peticiju kojom se grad poziva da promijeni ugovor i zabrani Carpe Diemu rad nakon ponoći, ali i da mu se zabrani organizirati tulume na obližnjem otoku, nakon kojih se turisti vraćaju u grad i rade probleme. 

>>> Novi prosvjed zbog napada na restoran: Hvarani spriječili turistima ulazak na brodice Carpea Deama

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar gusjenica
gusjenica
22:01 31.07.2024.

Nama se ovaj turizam otima kontroli. Po gradovima nismo u stanju pokupiti smeće, nema komunalnih redara, nema dovoljno temeljne policije, o saobraćajnoj da i ne pričam. Privatnici i najmoprimci rade što hoće. Restorani su svoja priča, utaja poreza i zakidanje gostiju je glavna briga. Loše.

ML
mladaklada
19:33 31.07.2024.

Stanje sigurnosti i zakonitosti rada ovog i sličnih mu klubova u Hrvatskoj na niskoj je razini isključivo zaslugom nerada policije, nerijetko uz ostvarivanje vlastite koristi pojedinih njihovih pripadnika koji na tim mjestima rade u "fušu" ili pod izlikom pribavljanja doušničkih usluga zbog tradicionalnih veza takvih opskurnih mjesta s raznim oblicima kriminala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije