Splitska policija, zajedno s hvarskom policijom, i dalje radi na rasvjetljavanju okolnosti napada na vlasnika restorana Gariful, Ivana Gospodnetića, i kuhara Dinka Petričevića, zvanog Mijo, koji se dogodio u nedjelju u 1.45 sati. Nakon što je prijavljen suvlasnik Carpe Diema, Josip Ćurković zvani Ćos, kojem je određen istražni zatvor od 30 dana, kriminalističko istraživanje usmjerilo se na zaštitare.
Deset zaštitara zaradit će kaznene prijave za sudjelovanje u tučnjavi i za naročito drsko ponašanje, od kojih su otprilike polovica licencirani zaštitari, dok su ostali radili na crno, piše Slobodna Dalmacija. Kako doznaje nisu svi iz "Carpe Diema, a neslužbeno se saznaje kako bi prijavu mogla dobiti i jedna osoba iz Garifula, iako policija ne želi ništa objaviti dok ne budu posve sigurni. Svi licencirani zaštitari koji su sudjelovali u nasilju mogli bi ostati bez zaštitarske licence, budući da su ne samo sudjelovali u nasilju već i sprječavali pružanje pomoći Gospodnetiću i Petričeviću.
Istraga se, međutim, neće zaustaviti na tome. Policija će obuhvatiti sve osobe koje su na bilo koji način sudjelovale u nasilju, bilo u lokalu ili izvan njega. Policija i dalje obavlja obavijesne razgovore, pregledava snimke i prikuplja sva saznanja kako bi rekonstruirala tijek događaja u Garifulu, kada je Ćurković uz prijetnje nasrnuo na Gospodnetića i Petričevića i pretukao ih.
VEZANI ČLANCI:
U međuvremenu, svake noći od nedjelje u 23 sata građani Hvara mirno prosvjeduju protiv rada Carpe Diema. Jučer je, kako smo pisali odaziv bio najmanji, no prikupljeno je 220 potpisa za peticiju kojom se grad poziva da promijeni ugovor i zabrani Carpe Diemu rad nakon ponoći, ali i da mu se zabrani organizirati tulume na obližnjem otoku, nakon kojih se turisti vraćaju u grad i rade probleme.
>>> Novi prosvjed zbog napada na restoran: Hvarani spriječili turistima ulazak na brodice Carpea Deama
Nama se ovaj turizam otima kontroli. Po gradovima nismo u stanju pokupiti smeće, nema komunalnih redara, nema dovoljno temeljne policije, o saobraćajnoj da i ne pričam. Privatnici i najmoprimci rade što hoće. Restorani su svoja priča, utaja poreza i zakidanje gostiju je glavna briga. Loše.