PEGLANJE KARTICA DOVELO DO OSTAVKE

Novi privremeni direktor brodogradilišta 3. maj Edi Kučan

3. maj
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
20.01.2010.
u 16:33

Nada Jelinić-Starčević, bivša žena predsjednika uprave koji je podnio ostavku, kao čelnica Radničkog vijeća u dopisu J. Kosor tvrdi da je pogodovao kooperantima i dobavljačima i loše radio

Prekomjerno “peglanje” službene kartice da bi se plaćali ručkovi, večere, donacije i rent-a-car vozila, za što je prije nekoliko dana u medijama prozvan predsjednik uprave 3. maja Željko Starčević, čini se tek sitnicom prema drugim direktorovim “grijesima” u poslovanju. Starčević je danas već bivši direktor, u utorak navečer, nakon što je i Sindikat metalaca zatražio od predsjednika Nadzornog odbora Lea Begovića kontrolu korištenja direktorove kartice, a premijerka Jadranka Kosor na Krku najavila da će istražiti slučaj, podnio ostavku.

Pisala i Polančecu

Cijeli se dan iščekivalo da Nadzorni odbor na telefonskoj sjednici imenuje novog čelnog čovjeka riječkog brodogradilišta. 

Predsjednica Radničkog vijeća Nada Jelinić-Starčević, inače bivša Starčevićeva žena, upozorenja o lošim poslovnim potezima i problemima u poslovanju, pogodovanju kooperantima i dobavljačima, korupciji i drugim nepravilnostima, slala je još lani tadašnjem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i obavještavala o tome svaki Nadzorni odbor, no nije se, kaže, poduzimalo ništa.

Prije nego je, tvrdi, medijima tek potvrdila, a ne dostavila informacije o “peglanju” kartice, uputila je pismo premijerki Kosor u kojem svog službeno još uvijek muža s kojim ne živi godinu dana, optužuju za zloporabu položaja i korupciju. Navela je niz primjera iz poslovanja koji to potvrđuju ili barem bacaju sumnju na način vođenja škvera u gubicima, imenovala tvrtke i ljude kojima se pogodovalo i kada, a spominje se i to da je Starčević nedavno kupio stan u Lovranu vrijedan 180 tisuća eura, istina, na kredit. Spominje se i da je plaću od 17 tisuća kuna za vođenje brodogradilišta uvećao za pet tisuća kuna na račun funkcije predsjednika Grupe 3. maj, nabrojene su donacije i sponzorstva prijateljima.

Novi slučaj za USKOK

Zbog loših poteza i nepoduzimanja mjera za konsolidaciju brodogradilišta lani je Starčevića prozvao i ondašnji predsjednik Nadzornog odbora Denis Vukorepa, no Starčević nije odstupio, ali je to učinio Vukorepa.

Sada je Jelinić-Starčević, premda se njena vjerodostojnost drži upitnom i povezuje uz privatni sukob, ipak otvorila “novi slučaj” za USKOK.

Nije više direktor, a gubi i funkciju u HDZ-u Rijeke

Željko Starčević ostavku na čelno mjesto u 3. maju podnio je na sugestiju predsjednika Nadzornog odbora Lea Begovića i vrha riječkog HDZ-a koji očekuje da će sam odstupiti i s potpredsjedničkog mjesta gradskog HDZ-a na današnjoj sjednici Predsjedništva.

Ne učini li to, smijenit će ga, tvrdi Večernjakov izvor. Nadzorni odbor 3. maja je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici prihvatio ostavku, a na Starčevićevo mjesto imenovao, kao privremeno rješenje, člana uprave Edija Kučana. Sindikalci su, pak, zatražili i da se, osim troškova reprezentacije, istraže i donacije i sponzorstva udrugama i sportskim klubovima jer imaju neslužbene informacije da se davalo “šakom i kapom”.

Komentara 6

SU
sualk
21:16 20.01.2010.

Direktori, manageri!!!?????????. Odlični ugovori o radu, a nigdje odgovornosti. Zar smo svi mi budale? Zar je moguće da pijemo ovu vlast? Radne organizacije propadaju, direktori, manageri kradu i uništavaju poduzeća za osobnu korist, a kazna je smjena. Radnik ukrade 20 kuna i pored javnih uvreda dobije otkaz, a ako je svota veća naj......... za sva vremena. Za lipu i pravednu smo se borili, ali na kraju mi smo kmeti.

PI
pipnicar
18:07 20.01.2010.

vojko odojko i komadina su uopce ne hvale svojim 3. majem. mozda bi mogli dati trecemajcima da od starog galeba naprave novi i da im plate par miliona dolara. mozda bi koji cent prilozio i vrhovnik.

MM
Mladen Miletić
18:52 20.01.2010.

Ni poskoka ni Uskočkih momaka da se vidi gdje je lova i ova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije