Gastroadvent

Novinari zapalili drugu svijeću na "Splitskom adventskom vijencu"

Novinari zapalili drugu adventsku svijeću u Splitu
Ivana Ivanović/ PIXSELL
04.12.2011.
u 13:10

Novinari tiskanih medija, Večernjeg lista, 24 sata i Slobodne Dalmacije zapalili su u kavani "Ćakula" na rivi drugu svijeću na "Splitskom adventskom vijencu"

Grad Split i ove je godine u suradnji sa splitskim obrtnicima i ugostiteljima koji sudjeluju u pripremi prigodnih jela, maštovitih ukrasa za bor i korisnih blagdanskih poklona, organizirao gastro manifestaciju "Advent u Splitu". Novinari tiskanih medija, Večernjeg lista, 24 sata i Slobodne Dalmacije zapalili su u kavani "Ćakula" na rivi drugu svijeću na "Splitskom adventskom vijencu". Ovogodišnji adventski vijenac napravljen je od mediteranskog začinskog i ljekovitog bilja, a dar je Sekcije cvjećara pri Udruženju obrtnika Split.

Nakon paljenja druge adventske svijeće, nazočni su kušali Bečke blagdanske kolače uz neizostavnu saher tortu koju je pripremila bečanka Betina Gruber. Probalo se i kuhano vino, i to dvije vrste, kuhano vino za muškarce i kuhano vino za dame! Podršku ovogodišnjoj manifestaciji "Gastroadvent u Splitu - Svjetlost u Grad i ove godine donose novinari", dali su i Splitsko-dalmatinska županija, Splitska banka Societe General Group, Talijanski konzulat u Splitu te Društvo hrvatsko-francuskog prijateljstva "Alliance francaise de Split".

- Manifestacija "Advent u Splitu" obogaćuje turističku ponudu našeg grada i produžava turističku sezonu. Promoviramo mediteransku prehranu koja može biti jeftina, raskošna, ali i ljekovita. Ove godine predstavljamo svoju gastroponudu, ali ugošćujemo i druge koji obilježavaju Advent, naglašava Olja Martinić, poznata nutricionistkinja i autorica projekta "Advent u Splitu".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije