Tajna diplomacija

Obama moli Saudijce da naoružaju pobunjenike u Libiji

libija
REUTERS/PIXSELL
07.03.2011.
u 16:53

Do ovoga trenutka saudijski kralj Abdullah još uvijek nije odgovorio na zahtjeve Obamine administracije iako i osobno ne podnosi Gadafija jer je libijski diktator prije nešto više od godinu dana pokušao na njega organizirati atentat.

Nastojeći izbjeći izravno vojno uplitanje u sukob u Libiji, SAD je tajno zatražio od Saudijske Arabije da dostavi oružje pobunjenicima u okolici Bengazija, doznaje Independent. Do ovoga trenutka saudijski kralj Abdullah još uvijek nije odgovorio na zahtjeve Obamine administracije iako i osobno ne podnosi Gadafija jer je libijski diktator prije nešto više od godinu dana pokušao na njega organizirati atentat.

Ako Saudijci isporuče oružje libijskim pobunjenicima, SAD formalno nitko neće povezivati sa ustanicima, iako će oni biti naoružani oružjem američke vojske. Pobunjenici su već kazali da im je u ovome trenutku najpotrebnije protuoklopno oružje te rakete zemlja-zrak.

Ključne riječi

Komentara 549

Avatar Idler 3
Idler 3
13:10 08.03.2011.

12:28h sumadiski caj....doduše kod vas se to ne uči u školi ali Prvi svjetski rat je izazvala Srbija na poticaj iz Londona. Znam, teško je reć djeci kako su im preci bili teroristi al to ti je tak. PS:li bušš nas ti sve podučil kak je zapravo Njemačka kriva za sve svjetske ratove >:-))

OB
-obrisani-
13:59 08.03.2011.

+ - 08.03.2011. u 13:29h sumadiski caj je napisao/la: *** deleted by admin *** -------------- Postoji cenzura .Dozvoljeno je da se pljuje po Srbima I Srbiji. A nije dozvoljeno da se skrene paznja . Kakava je uvreda ako sam rekaoao da se proveri broj Hrvata u Srbiji od recimo 1900 godine i njihov procenat. i da se se proveri broj Srba u prostoru sadasnje Hrvatske od 1900 i koliko je to u procentima.

OB
-obrisani-
01:34 08.03.2011.

VL : Gadafi je spreman odstupiti, pobunjenici odbili pregovore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije