'pravi patriot'

Obama pohvalio Bidenovu odluku: 'Pojavit će se izvanredni kandidat. Ovo je dokazi njegove ljubavi prema SAD-u'

U.S. President Biden holds a star-studded campaign fundraiser in Los Angeles
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
1/5
21.07.2024.
u 22:14

'Imam izuzetno povjerenje da će vođe naše stranke biti u stanju stvoriti proces iz kojeg će se pojaviti izvanredan kandidat.'

Bivši predsjednik Barack Obama izrazio je svoju podršku aktualnom predsjedniku Joeu Bidenu nakon što je Biden objavio da se povlači iz utrke za reizbor 2024. godine. Obama je Bidena opisao kao "pravog patriota" i pohvalio njegovu odluku kao hrabar potez vođen ljubavlju prema zemlji.

Iz ureda Baracka i Michelle Obame stigla je izjava: "Znam da Joe nikada nije uzmaknuo pred borbom. Za njega da pogleda politički krajolik i odluči prepustiti baklju novom kandidatu, sigurno je jedna od najtežih odluka u njegovom životu. No, znam da ne bi donio ovu odluku da ne vjeruje da je ispravna za Ameriku. To je svjedočanstvo Joeove ljubavi prema zemlji i povijesni primjer pravog javnog službenika koji ponovno stavlja interese američkog naroda ispred svojih vlastitih, što će buduće generacije lidera dobro slijediti."

Obama je naglasio da će naredni dani biti neizvjesni, ali je izrazio veliko povjerenje u vođe Demokratske stranke. "Pred nama su neistražene vode," nastavlja izjava. "No, imam izuzetno povjerenje da će vođe naše stranke biti u stanju stvoriti proces iz kojeg će se pojaviti izvanredan kandidat. Vjerujem da će Bidenova vizija velikodušne, prosperitetne i ujedinjene Amerike koja pruža priliku svima biti potpuno prikazana na Demokratskoj konvenciji u kolovozu. Očekujem da ćemo svi biti spremni nositi tu poruku nade i napretka u studenom i dalje."

VEZANI ČLANCI: 

Izjava nije uključivala podršku potpredsjednici Kamali Harris kao novoj demokratskoj kandidatkinji koju je Biden danas nakon objave o povlačenju podržao. Obama je u svojoj izjavi pohvalio Bidenovu hrabrost i viziju, izražavajući nadu da će stranka ostati ujedinjena i fokusirana na budućnost. "Ovo je trenutak za vođe naše stranke da pokažu svoju sposobnost i viziju," zaključio je Obama. "Vjerujem da ćemo iz ovog procesa izaći jači i spremni voditi Ameriku prema svjetlijoj budućnosti."

>>> Trump održao prvi skup nakon pokušaja atentata

U.S. President Biden holds a star-studded campaign fundraiser in Los Angeles
1/16
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije