U bjelovarskom RŽV-u

Obećaju pomoć, pa ništa, a gotovo 200 radnika boji se za posao

'27.04.2010., Bjelovar - Djelatnici Remonta zeljeznickih vozila (RZV) Bjelovar ispred svog su se pogona odazvali prosvjednom skupu koji su organizirali Sindikat metalaca Hrvatske (SMH), te Savez samos
'Damir Spehar/PIXSELL'
20.11.2012.
u 14:20

Nakon što su iz Večernjaka doznali da od spajanja s čakovečkim RŽV-om nema ništa, u bjelovarskoj tvrtki raste zabrinutost

Jesmo li već otpisani? - pitaju se posljednjih dana radnici bjelovarskog Remonta željezničkih vozila, ogorčeni što o vlastitoj sudbini doznaju iz novina.

 Ludom radovanje...

 Upravo sa stranica Večernjaka saznali su prije nekoliko dana da se odustalo od najavljenog spajanja sa čakovečkim RŽV-om, za što se tvrdilo da je optimalno rješenje za obje tvrtke. Do njih ni do danas nije došla nijedna službena informacija, potvrđuje sindikalac Alen Kržak, član Radničkog vijeća i predstavnik zaposlenika u NO-u, te izražava duboko nezadovoljstvo odnosom prema 192 zaposlenika.

 - Ogorčeni smo ponašanjem lokalnih političara i pojedinih saborskih zastupnika, od kojih smo dobili samo deklarativnu podršku, no ništa više od toga - tvrdi Kržak i navodi primjer SDP-ove saborske zastupnice Vanje Posavac, koja im je još krajem rujna na Gospodarsko-socijalnom vijeću obećala sastanak s ministrom Sinišom Hajdašem Dončićem, no do tog susreta nikada nije došlo.

 Nikoga nije briga

 Za razliku od bjelovarske tvrtke, onu u Čakovcu ministar je posjetio i najavio neka rješenja, zbog čega se u Bjelovaru i pitaju jesu li već otpisani.

 - Svjesni smo da se bez političkog lobiranja nemamo čemu dobrom nadati i zato se i pitamo je li moguće da se nitko u gradu i županiji ne brine za sudbinu gotovo 200 zaposlenih - ogorčen je Kržak.

Prozvana zastupnica V. Posavac tvrdi da zaposleni u RŽV-u nisu “otpisani”.

 - Ministra sam obavijestila. Pitanje je kompleksno i traže se najbolja rješenja, no kakva god ona bila, nitko neće završiti na ulici - poručila je ona.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:01 20.11.2012.

Lokalna uprava treba sagraditi nekoliko podzemnih garaža i sve bude ok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije