PRIJEVARA PREKO DRUŠTVENIH MREŽA

Obećao joj da će joj biti dostavljen vrijedonosan obiteljski paket, pa ju prevario za 10.000 eura

Dresden: Konferencija povodom velike operacije zapljene robe putem online prijevara
Foto: Monika Skolimowska/DPA
1/2
05.09.2024.
u 12:20

Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava za kazneno djelo Prijevara

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su zabilježili još jednu prevaru građana putem društvenih mreža. Prema navodima PU jučer je 69-godišnjakinja prijavila u PP Vukovar kako je prevarena putem društvenih mreža.

- Oštećena je putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatim počiniteljem koji ju je doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica kako se trenutno nalazi na brodu te da čeka popravak istog i da posjeduje obiteljski paket velike vrijednosti koji bi dostavio njoj na kućnu adresu do njegovog povratka. U više navrata, 69-godišnjakinja je kako bi dobila paket, uplatila iznos od oko 10.000 eura na više različitih računa – navode iz OU.

Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava za kazneno djelo Prijevara.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

Dresden: Konferencija povodom velike operacije zapljene robe putem online prijevara
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije