Loša karma

Obijesni vozač pravio se važan pa baš pred policijom napravio 10 prekršaja

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
04.06.2024.
u 08:09

Na stajalištu za autobus u Dugom Selu lani u kolovozu oko 22 sata "maltretirao" je svoje vozilo do krajnjih granica broja okretaja motora pa su mu pogonski kotači proklizavali

Iako je već bio višestruko prekršajno kažnjavan, A. K. (29) iz Dugog Sela ne samo da je snašla loša karma jer je njegovu novom slučaju obijesne vožnje svjedočila policija nego su mu ovaj put u minutu, dvije lani pobrojali deset prekršaja. Sutkinja Karmen Lončar Mišura u Općinskom sudu u Sesvetama osudila ga je za svih deset na ukupno, čak i nije tako strašno kako je moglo biti, 1270 eura te 60 eura troškova postupka, ali možda ponajviše mogla bi ga pogoditi šestomjesečna zabrana vožnje. Sutkinja mu je za otegotnu okolnost uzela to što je prometni recidivist te upornost i bezobzirnost.

VEZANI ČLANCI

Na stajalištu za autobus u Dugom Selu lani u kolovozu oko 22 sata "maltretirao" je svoje vozilo do krajnjih granica broja okretaja motora pa su mu pogonski kotači proklizavali tako da je duž stotinjak metara na kolniku ostavio crni trag od guma te je stvorio i dimnu zavjesu, sve vjerojatno u namjeri da "impresionira" slučajne promatrače koji su tamo stajali. Međutim, pri tome je oduzeo prednost prolaska baš policijskom vozilu. Kad se zaustavio, odbio je policajcu dati osobnu, vozačku i prometnu te je ponovno turirao i opet uz proklizavanje nastavio voziti i unatoč svjetlosnim signalima nije se zaustavio. Uspio je pobjeći. Uz sve navedeno, na vozilu nije imao prednju registarsku pločicu, prešao je preko uzdužne pune crte u drugi suprotni trak, zaustavio se na nogostupu... Policajac je s njim uspio kontaktirati nakon dva mjeseca. Okrivljenik je vozio sestrin automobil. Njegov su prometni "nestašluk" snimile nadzorne video kamere pa je uz svjedočenje policajca sutkinja i bez okrivljenikove nazočnosti mogla presuditi.  

FOTO Avion pao na Hvaru: Promašio pistu i udario bicikliste, oglasila se policija

Ilustracija
1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije