slavonski brod

Obilježena 21. obljetnica osnivanja 157. brigade Hrvatske vojske

brigada,hv (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
18.01.2013.
u 19:17

Tijekom dana upriličeno je svečano primanje ratnih zapovjednika i predstavnika 21. brigade u Velikoj vijećnici Županijske uprave

Danas se u Slavonskom Brodu obilježava 21. obljetnica osnivanja 157. brigade Hrvatske vojske. Ispred Središnjeg kriza na gradskom groblju i pred spomenikom poginulim braniteljima Domovinskog rata program je započeo jutros, polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim pripadnicima brigade. Danas tijekom dana upriličeno je svečano primanje ratnih zapovjednika i predstavnika 21. brigade u Velikoj vijećnici Županijske uprave, a večeras u 18 sati služena je Sveta Misa zadušnica u crkvi Presvetog Trojstva.

Brigada je oformljena u siječnju ratne 1992. godine s prvotnim ciljem obrane grada i područja bivše općine Slavonski Brod, no ratne okolnosti nametnule su joj sasvim drugu ulogu. Pripadnici 157. branili su domovinu na posavskom, novogradiskom i juznom bojištu. Ratni put kroz brigadu prošlo je više od 7000 vojnika, dočasnika i časnika HV-a. Na žalost, u Domovinskom ratu njih je 27 dalo svoj život za obranu Republike Hrvatske, a u brojnim ratnim djelovanjima na bojištima Hrvatske bilo je ranjeno 118 pripadnika. Brigada je zbog iskazanog junaštva u Domovinskom ratu odlikovana visokim redom Nikole Šubića Zrinskog.

>> Gospić: Ponosni Vukovi na svečanosti 20. obljetnice osnutka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije