Speleološki objekt

Obilne kiše otkrile jamu od pedeset metara ispod Pobra

jama02
Goran Kovačić/PIXSELL
04.06.2010.
u 15:22

- Sve se dogodilo istog dana, ujutro sam prošla i nije bilo ničega, a već popodne otvorila se rupa. Odmah sam javila redaru u Općini Matulji - kazala nam je Miriam Vidas, svjedokinja cijelog događaja.

Mnogima će ovogodišnji svibanj ostati u pamćenju kao iznimno kišovit mjesec, a stanovnici Pobra nadomak Opatije pamtit će ga po nesvakidašnjem događaju.

Obilne su kiše na adresi Put za Matulji, između kućnih  brojeva 26 i 28, "otvorile" rupu promjera otprilike metar, koja se na prvi pogled nije doimala toliko dubokom kao što su to naknadno ustanovili speleolozi iz speleoloških klubova "Spelunka" i "Estavela". Dugotrajne su kiše otvorile ulaz u jedan od najdubljih speleoloških objekata na ovome području. Tek metar ispod površine jama se otvara u vertikalu od 50 metara i dalje se širi u obliku zvona.

Naime, prostor na kojem se jama pojavila mještani Pobra izvjesno su vrijeme koristili za odlaganje otpada. Upravo su u svibnju počeli radovi na uređenju toga prostora pa je na dan toga nevjerojatnog otkrića ondje bio i rovokopač.

- Sve se dogodilo istog dana, ujutro sam prošla i nije bilo ničega, a već popodne otvorila se rupa. Odmah sam javila redaru u Općini Matulji, jer se moglo dogoditi da tu netko i upadne. Bili su i speleolozi, sve su pažljivo pregledali - kazala nam je Miriam Vidar, svjedokinja cijelog događaja.

Prolaz u novootkrivenu jamu je zatvoren i osiguran te čeka daljnja istraživanja. 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
22:39 04.06.2010.

gdje je tu jama!

TE
tester
11:07 05.06.2010.

Još jedan u nizu \"briljantnih\" članaka priučenih slagača slova koji se u slobodno vrijeme pokušavaju zvati \"novinar\". kad su već napisali tako bombastičan naslov,onda su ga barem mogli i popratiti slikom jame. Bravo,novinar! Ovo je veliki korak za tebe, s vlatke i ave prešao na speleologiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije