Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapalio se na Markovu trgu

Objavljeni detalji užasa u Zagrebu: 'Policajac je vidio da se muškarac polijeva, krenuo je prema njemu'

Muškarac se zapalio na Markovu trgu
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/8
11.06.2024.
u 12:48

Očevid je u tijeku, a muškarac se u Klinici za traumatologiju u Zagrebu bori za život.

Zagrebačka policija oglasila se o incidentu koji se u utorak ujutro dogodio ispred zgrade hrvatske Vlade, izvan ograde na južnoj strani Trga svetog Marka. Ondje se, naime, zapalio muškarac rođen 1967. godine, a policija je, priopćili su, dojavu zaprimila u 9:37. 

"Policijski službenik koji obavlja poslove osiguranja uočio je mušku osobu kako se polijeva tekućinom te je krenuo prema muškarcu koji je u tom trenutku sam sebe zapalio. Policijski službenik odmah ga je aparatom za gašenje požara počeo gasiti i ubrzo je ugasio plamen, a po dolasku hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac hitno je prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu", priopćila je policija, dodajući da je očevid u tijeku. 

Podsjetimo, do dolaska hitne pomoći muškarac je bio živ, ali u teškom stanju. Prebačen je u Traumatološku kliniku u Draškovićevu, gdje se liječnici bore za njegov život. Dinko Vidović, predstojnik Klinike, u 12 sati dao je izjavu za medije o zdravstvenom stanju unesrećene muške osobe. Otkrio je da je pacijent 1967. godište.

"Danas oko 10 sati hitno je dovezen opečeni pacijent stradao u ovome incidentu. Unatoč promptno izvedenoj reakciji hitne pomoći i maksimalnoj pomoći te svim mjerama, pacijent je zbog opsega i težine ozljeda u životnoj opasnosti. Smješten je u jedinici intenzivnog liječenja opeklinskog odjela", kazao je. Pacijent ima opekline četvrtog stupnja i opečena mu je gotovo cijela površina tijela, dodao je. "Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da mu pomognemo. Ovako nešto nismo imali u zadnjih nekoliko godina."

VEZANI ČLANCI:

Pacijent trenutačno nije pri svijesti. "Intubiran je, naravno. Moramo osigurati dišni put. Sada je najvažnije osigurati vitalne funkcije, a dalje ćemo se boriti", poručio je još Vidović, koji je zahvalio Hitnoj medicinskoj službi na brzoj intervenciji.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. 

U sklopu KBC-a Zagreb djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA, gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

Muškarac se zapalio na Markovu trgu
1/6

Komentara 3

BA
barista65
13:34 11.06.2024.

Čovjek se polio benzinom. Rekao bih na prvu, u namjeri da izvrši samoubojstvo. Autor članka je iz toga zaključio da se nesretnik sad bori za život. Ne bori se gospodine/gospođo-ice, on želi umrjeti. Bore se liječnici.

Avatar Purger_1945_Kozara
Purger_1945_Kozara
13:14 11.06.2024.

Plenki prvi izašao s PP aparatom, i sad ti nemoj glasat za njega.

Avatar šaka_jada
šaka_jada
13:26 11.06.2024.

dakle scenarij, radi se vrlo vjerojatno o false flagu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije