Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Preminuo muškarac koji se zapalio na Markovom trgu: Podlegao je ozljedama

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Nikolina Orešković/Dario Topić
1/4
11.06.2024.
u 21:56

Možete potražiti pomoć za sebe ili za blisku osobu na više mjesta u Hrvatskoj: U sklopu KBC Zagreb djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata

Muškarac se zapalio na Markovu trgu
* Utvrđeno je da se polio lakozapaljivom tekućinom  
*Unatoč naporima liječnika, muškarac je preminuo 

 

Tijek događaja: 

21:50 - Muška osoba koja se danas, 11.6.2024., samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je usprkos poduzetim naporima liječnika preminula od zadobivenih ozljeda iza 21 sat - priopćili su iz KBC-a Sestre Milosrdnice. 


18:45 -  U predvečernji satima muškarac koji se samozapalio na Markovom trgu i dalje je bio u životnoj opasnosti i u jedinici intenzivnog liječenja, priopćili su malo iza 18.30 iz Klinike za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice. 

"Muška osoba koja se danas, 11.6.2024., samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja, je i dalje u životnoj opasnosti obzirom na opseg i težinu zadobivenih ozljeda; opekline četvrtog stupnja te zahvaćenost cijele površine tijela", stoji u kratkom priopćenju kojeg potpisuju prof. Davor Vagić, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice, te prof. Dinko Vidović, predstojnik Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj. 


17:35 - Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo je kako je proveden očevid na Trgu sv. Marka te kako je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti događaja.

"Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu rukovodio je očevidom koji je proveden u suradnji s Ekipom za očevide Policijske uprave zagrebačke povodom događaja na Trgu Sv. Marka u Zagrebu. Prema dosad utvrđenom, tijekom prijepodneva 11. lipnja 2024., muškarac (1967.) se polio lakozapaljivom tekućinom i zapalio pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je prevezen u bolnicu. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s nadležnim policijskim službama utvrđuje sve okolnosti i činjenice koje su dovele do ovog događaja", stoji u priopćenju. 


14:19 - Muškarac koji se jutros zapalio navodno je rodom iz Virja, mjesta nedaleko od Koprivnice u kojoj je radio. Podravski list doznaje kako je bio zaposlen u Hrvatskim željeznicama te se navodno radi o hrvatskom branitelju. Prijatelji 57-godišnjaka tvrde da on nikada nije davao znakove koji bi mogli upućivati na to da će učiniti ovako nešto. 

- Bio je uvijek dobre volje, zafrkant i zaista je teško zamisliti da bi se odlučio za nešto tako. Jedino znam da je imao ozbiljnu operaciju želuca nedavno - ispričao je kolega muškarca. 


13:00 - Prim. dr. Gordana Štajminger, saborska liječnica, ispričala nam je što se dogodilo u jutarnjim satima. Više OVDJE.


12:35 - Ranije najavljeni prvi koalicijski sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta će se održati u 13 sati, doznajemo, nakon čega će uslijediti izjave za medije. 


12:23 - Gotovo četiri godine prošle su od stravičnog napada 22-godišnjeg Danijela Bezuka, u kojem je bio ozlijeđen mladi policajac Oskar Fiuri, kada se na Markovom trgu ponovno dogodio incident. Što se tada događalo, podsjetili smo OVDJE.


12:08 - Marko Milić oglasio se u ime Vlade o incidentu koji se dogodio jutros. 

- Svi smo naravno potreseni viješću da se čovjek zapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra. Čim je obaviješten o ovom nemilom događaju, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, koji su tada bili na sastanku u Vladi, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora, na mjesto nesreće, kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica s obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome. U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo imati jasniji pregled svih okolnosti ovog tragičnog čina - izvijestio je. 


12:00 - Izjavu za medije ispred Traumatološke bolnice dao je Dinko Vidović, predstojnik klinike za traumatologiju. Potvrdio je kako je muškarac životno ugrožen, a dijagnosticirane su mu opekline četvrtog stupnja. Više OVDJE.


11:32 - Saborska liječnica dr. Gordana Štajminger ispričala je kako je muškarac imao opekline po cijelom tijelu, ali je disao kada su stigli do njega.

- Dobili smo dojavu iz Vlade da se zapalio čovjek, dotrčali smo do njega, već je bio ugašen, ali sa opeklinama po cijelom tijelu jer se kompletno zalio benzinom. Disao je, bio kontaktibilan i samo je vikao: "Vrećica,vrećica". Valjda je mislio na vrećicu koja je bila blizu njega. Dali smo mu injekciju opijata, kisik i Hitna ga je odvezla u Draškovićevu - kazala je za 24sata.


11:17 - S terena doznajemo kako je tekućinu muškarac nosio u bocama vode, a prebacio je i vrećicu preko ograde za koju nije poznato što se u njoj nalazilo. Navodno se radilo o starijem muškarcu. 


11:11 - U vrijeme incidenta na Markovu trgu bio je Damir Bakić, zastupnik iz redova Možemo koji je ispričao što se dogodilo. Kada je vidio muškarca koji se polijeva tekućinom potrčao je do zaštitara u Skupštini, ali su već reagirali policajci iz Banskih dvora koji su dotrčali s vatrogasnim aparatima. 

- U šoku sam, ne mogu doći sebi - kazao je za RTL.


11:02 - Danas se u Banskim dvorima u 13 sati trebala sastati parlamentarna većina. Za sad nema informacija hoće li se odgoditi.


10:41 - Svjedoci su za 24sata ispričali što se događalo jutros na Markovu trgu.

- Prvo nismo shvatili što se događa, bio je samo dim. Krenuli smo prema gore vidjeti pa su nam rekli iz službi da ne možemo. Kasnije smo vidjeli što se zapravo dogodilo - ispričala je jedna svjedokinja.

- Nismo vidjeli jer se iz Sabora ne vidi, ali smo čule sirene i kolega je rekao da se netko zapalio. Strašno! Prvo ono pucanje na Vladu, sad ovo - dodala je druga.


10:30 - Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Davor Vagić potvrdio je za Večernji list kako je u Kliniku za traumatologiju zaprimljen muškarac koji se zapalio. Kako je ravnatelj potvrdio, pacijent u jako teškom stanju zaprimljen u bolnicu gdje je pod mjerama intenzivnog liječenja. 


10:19 - Kako nam javlja reporterka s terena Nikolina Orešković, muškarac koji se zapalio odveden je u bolnicu. Cijeli Markov trg trenutno je pod blokadama policije. Neslužbeno doznajemo da je muškarac zbrinut u Klinici za traumatologiju na Draškovićevoj.

Foto: Nikolina Orešković


10:15 - Informaciju o tragediji potvrdila nam je i zagrebačka policija, ne navodeći detalje s obzirom da je u tijeku očevid.

- Oko 9.37 sati dobili smo dojavu da se s južne strane ograde na trgu Sv. Marka jedna osoba zapalila. Na teren su upućene dežurne službe te je osobi pružena liječnička pomoć - javlja policija. 


10:10 - Na mjestu događaja su sve hitne službe te su Gornjim gradom odjekivale sirene, a stigao je i premijer Andrej Plenković. Objavljene su i prve uznemirujuće fotografije s mjesta događaja. 

1/6

>> Možete potražiti pomoć za sebe ili za blisku osobu na više mjesta u Hrvatskoj:

U sklopu KBC Zagreb djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

VEZANI ČLANCI:

 

Komentara 81

MA
majeltomoguce
12:25 11.06.2024.

Velika tragedija, a tu se neki sprdaju i admin to ne briše - a koliko je puta meni brisao jer sam samo imao kontra mišljenje u nekim temama ... demokracija i cenzura na ovom portalu! A čovjeka mi žao jer očito ima neke papire i neke sporove ili tako nešto i ne može ništa pa je ovo napravio u očaju. Trebao je možda pokušati štrajkati glađu gore - tražiti nekako sastanak sa nekim na najvišim razinama pa da proba ... a možda i je pa ga nisu htjeli primiti.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
10:47 11.06.2024.

Kolakušić ???

Avatar southman
southman
10:43 11.06.2024.

Svašta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije