Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEČNICA PRUŽALA PRVU POMOĆ

Događaj na Markovu trgu šokirao je i premijera: 'Plenković je odmah izašao ispred zgrade Vlade'

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Muškarac se zapalio na Markovom trgu ispred zgrade Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
11.06.2024.
u 12:26

Muškarac (57) se jutros nešto prije 10 sati zapalio na Markovu trgu. Prebačen je u Kliniku za traumatologiju. Smješten je u jedinici intenzivnog liječenja opeklinskog odjela

"Svi smo, naravno, potreseni viješću da se čovjek zapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra", rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić za Večernji list. Događaj je šokirao sve, pa i i Andreja Plenkovića. "Čim je obaviješten o ovom nemilom događaju, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, koji su tada bili na sastanku u Vladi, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora, na mjesto nesreće, kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome", ispričao je Milić.

Podsjetimo, muškarac (57) se jutros nešto prije 10 sati zapalio na Markovu trgu. Prebačen je u Kliniku za traumatologiju. Smješten je u jedinici intenzivnog liječenja opeklinskog odjela. "Pacijent ima opekline četvrtog stupnja i opečena mu je gotovo cijela površina tijela. Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da mu pomognemo. Ovako nešto nismo imali u zadnjih nekoliko godina", rekao je  Dinko Vidović, predstojnik Klinike.

VEZANI ČLANCI:

Na Markovu trgu u to vrijeme bio je i zastupnik Možemo Damir Bakić koji je za RTL ispričao kako je vidio muškarca koji se polijeva tekućinom te da je odmah dotrčao do zaštitara, ali su već reagirali policajci iz Banskih dvora koji su dotrčali s vatrogasnim aparatima. DNEVNIK.hr piše kako je premijer vidno šokiran odmah zvao ministra zdravstva Vilija Beroša

"U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo imati jasniji pregled svih okolnosti ovog tragičnog čina", zaključuje Marko Milić. Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE. 

Možete potražiti pomoć za sebe ili za blisku osobu na više mjesta u Hrvatskoj: U sklopu KBC Zagreb djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata

Komentara 11

PR
pravedno
12:50 11.06.2024.

Sve je vjest šokirala, sad bi bilo dobro da se prvo ustanovi razlog ovog čovjeka i onda argumentirano diskutira o slučaju. Kako nam je poznato da će sad lavina komentara bez argumenata i optuživati od čistaća ulica do predsjednika države.

DI
dino85
13:23 11.06.2024.

Čitajući komentare, imam dojam da sam na skupu Jugonostalgičara, tamo negdje u Kumrovcu. Sreća naša da trijezni prozapadno orijntirani vode ovu državu.

Avatar šaka_jada
šaka_jada
13:11 11.06.2024.

profesionalni stunt performer? operacije pod lažnom zastavom? ovi se boje vlastite sjene, pa da imaju razlog za jaku "tjelesnu gardu"........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije