PUNO NEODLUČNIH

Objavljen najnoviji HRejting: Evo tko bi pobijedio u utrci za Pantovčak da su sutra izbori

Foto: HRT
1/2
21.10.2024.
u 21:29

Malu, ali uz dobru kampanju ne i potpuno isključenu mogućnost za ulazak u drugi krug imaju i dvije žene, pokazali su rezultati istraživanja

U središnjem Dnevniku HRT-a objavljen je novi HRejting koji je pokazao tko bi dobio najveću podršku da su sutra predsjednički izbori. Prema najnovijim rezultatima, nijedan od kandidata koji su zasad najavili svoj ulazak u utrku ne bi već u prvom krugu sakupio 50 posto podrške, koliko je potrebno da se ne održi drugi krug izbora. 

Naime, od svih kandidata Zoran Milanović, aktualni predsjednik, dobio bi u prvom krugu najveću podršku - 36,5% birača. Nakon njega slijedi Dragan Primorac koji bi dobio 23,9 posto glasova, a znakovito je što po broju glasova treći najveći postotak dobila bi opcija ''neodlučni'', kojih je 12,1 posto. 

Malu, ali uz dobru kampanju ne i potpuno isključenu mogućnost za ulazak u drugi krug imaju i dvije žene. Trenutačno u anketi bolje stoji nezavisna Marija Selak Raspudić koja je na 9,4%, navodi se u rezultatima HRejtinga. Oko dva postotna boda manje, odnosno 7,1% ima kandidatkinja Možemo! Ivana Kekin.

Istraživanje PromocijePlus pokazuje nadalje da bi najviše podrške dobila kandidatkinja DOMiNO-a Branka Lozo, 3,1 posto. Oko tog postotka vrti se i Mostov Miro Bulj (2,9%). Potencijalni kandidat Prava i pravde Mislav Kolakušić uživa 1,6% biračke potpore. Nezavisni Tomislav Jonjić 1,4%. A ni pola posto ne uspijeva dosegnuti predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec (0,4%) kao ni nezavisna Aurora Weiss (0,4%), navodi se. Drugi krug prošao bi pobjedom Zorana Milanovića. 

POVEZANI ČLANCI:

- Završio bi tako da aktualni predsjednik ne bi morao pakirati kofere. Na Pantovčaku bi proveo i sljedećih pet godina. Zoran Milanović osvaja 52,6% glasova. Njegov izazivač Dragan Primorac predsjedničku utrku završava na 33,9%, istaknula je Munižaba.

- S ovom dvojicom rivala, 6,1% birača koji su glasali u prvom krugu, u drugom bi ostalo doma. Ali broj bi neodlučnih pao za gotovo 4 postotna boda, s 12,1% na 7,4%, dodala je.

>> FOTO Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

1/42

Komentara 16

KA
karijes
23:47 21.10.2024.

JRT kao i ostali nehrvatski mediji odavno su uključeni u kampanju

JS
Jamili su. A tek će jamiti.
22:40 21.10.2024.

Zamislite da drug AP, drug Proljevac i drug duboki Grlić zajedno vode vanjsku politiku. A to je mokri san svih hadezeovaca na čelu s AP-om. A noćna mora za ostatak Hrvatske. Pa ko bi to otrpio.

DM
D'Mich
00:24 22.10.2024.

Ako je ova anketa mjerodavna onda je predsjednik bar u jednome imao pravo. Hrvatska je zaista slučajna država. Ne treba se ispričavati niti opravdavati, rekao je istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije